用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼兒園 interview 內容大約是怎樣?
go

劍鳴幼兒園 interview 內容大約是怎樣? [複製鏈接]

劍鳴幼兒園 interview 內容大約是怎樣?

係咪都係玩珠串玩具, 入圖形落塊板....
老師叫give apple/orange from the tray 呢 d ?

如果 bb 唔多采老師係咪多數都無機會呢?
因為佢要睇心情, 心情唔好望都唔望人....... 係咪個個小朋友都係咁?  

Re: 劍鳴幼兒園 interview 內容大約是怎樣?

當日去In時, 冇咩特別; 當入到課室, 囡囡一見到玩具, 就已經衝去玩; 跟住老師話由得佢自由發揮, 跟住只考了入圖形落塊板、切高等, 其餘主要問媽媽野, 整個過程好輕鬆。

我個仔同listenken 囡囡差唔多,比個圖形入落塊板,然後拿個公仔問個口係邊,跟住問我對個仔同學校期望,整個過程好似傾計咁!

L-Lai, 其實你同bb 去interview 唔洗太緊張, 最重要係小朋友入去個時開心, 表現自如. 其實老師都好明白未足2歲的小朋友係要照顧同要耐心. 佢地唔開聲都會有好多原因, 只要小朋友入去interview 時開心唔喊 = 佢地唔"擴佢" o甘ok 啦. 至於入唔入到要睇當年多唔多仔interview 同你小朋友當時表現開唔開心同好多其他因數......  
‹ 上一主題|下一主題