用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊度學劍橋英語好
go

邊度學劍橋英語好 [複製鏈接]

邊度學劍橋英語好

一般一個階段要學幾耐, 因為有d學校學3個月, 有d 6個月有d 仲1年tim, 課程上有咩分別? 港島區有邊間好呢? 唔該晒.   

Re: 邊度學劍橋英語好

ABC PATHWAYS SCHOOL 的師資較好, 但學費就較貴, 要$210 1堂左右.  而相對有些CENTRE 做得平D 師資都係麻麻地.  
至於學幾耐..以我所知是60小時為1階段, 即例如幼稚園的PLAYWAY TO ENGLISH 1 至 4, 每階段都需60小時, 4個階段就240小時.  基本上讀完 PLAYWAY TO ENGLISH 4 都可以考 STARTER GE LA..吾洗再讀STARTER.  學幾耐係要是乎睇家長揀每次上1小時定1.5小時的課程, 亦同時要是乎 家長揀1星期上幾多次, 若60小時去計, 每星期上課2次每次為1小時, 咁計就大約要8個幾月至完成到1個階段.

雙子媽媽,

我大仔每逢星期六就由大埔去紅墈創穎學習中心,創穎學習中心不是一間豪華的學習中心,他們提昌小班教育,又無需硬性40堂為一個學期....他們會定期評沽小朋友進度,如果小朋友可以達標他門就建議家長小朋友可以報考,以大例為我

我都想知,因為真的很參差,有的要上20堂先可以考,有的要上40堂先ok. 好似考movers,要上幾多堂?荃灣區有否好介紹?
該用戶已被刪除

荃灣區有冇好介紹?
該用戶已被刪除

請問九龍有好介紹嗎?  
‹ 上一主題|下一主題