用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 屯門何日東小學交流會
go

屯門何日東小學交流會 [複製鏈接]

屯門何日東小學交流會

希望何日東的家長及準家長有個地方交流
大家一齊分亨一下意見

我係準小一家長  希望對學校多D 了解

Re: 屯門何日東小學交流會

hi happymother123,
恭喜你囡囡派到心儀的小學.      
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

我個女派到下午班,不過正向學校申請去上午班,因為我上晝一定要返工,同亞女習慣6點幾就起身,要等面試呀!如果唔得既話,上晝就要搵人湊佢.

Janetc,

多謝你!  真係好意外, 我成日覺得唔會有份,你仔派左去邊?

boey ,上午你見左校長未? 去注冊那天 , 我見有好多家長去見校長

happymother123,
我未見校長呀!等電話囉!去註冊時見到等校長個d係叩門既小朋友家長,或者係想由下轉上既家長,我而家仲好緊張呀!知道結果個一刻我唔係好敢相信,呆咗一呆啦~老公就好開心   

你地好, 我囡囡讀上1A, 好開心能認識大家......我自己覺得亞囡入到呢間學校真係好好彩, 早幾日我仲為找學校冇覺好訓,宜家放下心頭大石........
noniki

hi, 我仔仔都係派到何日東呀
你地係唔係都係第 1 志願揀呢間 ?

益力多: 我係第一志願架, 抽中左好似中左六合彩咁 成家人都好高興, 我就有D 覺得既開心又無奈, 覺得大抽獎唔到自己控制,自己好彩抽中, 抽唔中d 又點算..

noniki, 我女1D ah  呵呵  原來注冊去到邊個老師到就編你入o個班 , 即2個老師收注冊證, 其中1個係媥入1A & 1B  另1個就係1C & 1D

good morning all  

你們好呀, 昨天黑雨, 去唔倒學校交自動轉賬回條, 校工話可以下星期一交播.

有無媽咪暫時來說是可以由下午校轉去上午校嫁?

又有無讀下午校既媽咪, 可以分享下時間上好唔好用?

我啱啱打咗電話去問,連面試既機會都無...好失望......佢話已經full晒,可能亞女係已經註冊咗下午班既關係啦~   

HI 我都報到先 ! 我囝囝讀下午班。

首先我唔係掃大家派得到入此間心儀學校的興,有什麽得罪之處,敬請原諒.
   我有朋友個仔上年大抽獎入不到何日東,跟着立即第一時間,緊係叩啦!其實她一年前己經部署晒萬一派唔到,就將所有在課外活動的記錄和成績全部呈上學校,等面試.話咁快,第二朝,佢話是校長親自打電話俾佢,叫佢下午去註冊,面試都不需要,我仲問佢,是校長親自打電話俾你,你有冇聽錯.佢話是真的.我仲笑佢,校長是不是驚沒人讀,所以立即收你侶個仔.都不似其他人說,咁難入,好似好兒戲咁.cheeze:
     :

mousei ,
今年唔知係唔係因為龍年效應,我去註冊時就見到好多叩門學生等見校長,亦都唔係個個收 :-| 我見佢收個d嗰份profile幾吋厚,或者上年真係怕收生不足啦~

hi    我囡囡下1B,你哋呢?
anson0727 寫道:
HI 我都報到先 ! 我囝囝讀下午班。

我囝囝下1C!

[quote]
boey 寫道:
hi    我囡囡下1B,你

或者你朋友囝囝成績好好, 品學兼優又曾經

anson0727, Boey,

我仔仔下1b, 到時湊完仔/女番學之後可以一齊出來飲tea

唔一定...........因為我識一個太太頭一二志願是何日東, 但派既係蒙恩, 佢住既地方唔差, 自己無做野, 請工人, 個女又係好多野學, 一知自己唔得, 第一時間入表約見, BUT到而家見既機會都無......不過以我所知, 校長見既係"街外人"即是派o左第二間而又高質素家庭既人, 面試得既, 即刻出去登記

派o左下午既, 要轉上午機會真係好渺茫. 希望有bk太太有奇蹟出現啦.

其實下午校無咩唔好丫, 冬天起身無o甘辛苦, 番學前又可以溫下書, 放學回家可以食埋飯做功課至訓覺.  課外活動咪等星期六日至學. 校長話, 應該在小四時轉全日.

我有種感覺係.............."為仔死, 為仔亡" 唔生咩, 又好悶, 生咩, 又要為個仔勞碌一生 成日好怕幫佢選錯路行.

各位媽咪努力, 仲有六年搏鬥, 升中又要再黎過.

不過我唔怕何日東d功課忙, 多, 反而怕d老師串.

由 anson0727 於 2006-06-11 01:25:35

或者你朋友囝囝成績好好, 品學兼優又曾經
‹ 上一主題|下一主題