用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無人比小朋友學過kwik數, 有什麼評價? ...
go

請問有無人比小朋友學過kwik數, 有什麼評價? [複製鏈接]

請問有無人比小朋友學過kwik數, 有什麼評價?

thanks!

Re: 請問有無人比小朋友學過kwik數, 有什麼評價?

I want to know that, Pls comment? 是否只是速算的方法之一,對解題有否幫助?

朋友的小朋友學過, 覺得唔好, 有好多盲點, 例如手指公係代表5, 咁5 減 3時點呢? 佢地話有口缺, 簡單復雜化!  搞到亂哂龍, 佢即刻停.  d導師又好冇交帶, 一時話代堂, 一時又話換人.  其實本來我都有d興趣, 聽完朋友講唔使諗.  你自己去了解多d先好報, 一比要比10堂錢嫁.   :tongue:
耶和華是我的牧者,我必不致缺乏.(詩篇:23:1)

i don't think this kind of math is suitable for the kindergarten children as they should learn the basic first, and the teacher are not well experienced too.
‹ 上一主題|下一主題