用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有沒有培道小學的家長呀? 可以分享吓嗎? ...
go

請問有沒有培道小學的家長呀? 可以分享吓嗎? [複製鏈接]

請問有沒有培道小學的家長呀? 可以分享吓嗎?

我兒子剛被培道收左, 所以想請教吓培道家長, 又想了解吓呢間小學既生活呀!Thanks!

Re: 請問有沒有培道小學的家長呀? 可以分享吓嗎?

是否沒有培道小學的家長呢?我想問培道小學的學校生活呀!那有沒有舊生家長可以分享吓嗎?有沒有人講下對呢間學校既感覺呀?唔該丫!

我有個朋友個囡之前係讀呢間幼稚園及小學,依家讀藍田聖保祿.佢成家人都好鍾意呢間學校,話啲老師好有愛心,英文程度都幾深.

咁我就放心好多啦!多謝晒!不過我見學校唔係好大, 同見的學生都較文靜, 係咪唔係好好動架?

我大仔在培道小二,細仔K2。幼稚園和小學老師都好好、關心小朋友,沒有精英制,對每一個學生都公平教育。
培道出名校風好,不會見到學生在街上大叫大跳。小學有好多課外活動,怕你沒時間參加。我大仔又童軍、又詩班、又獨唱、又象棋、又朗誦。
放心小朋友讀,學校大小不是問題,最重要教學理念、師資、校風等。

Taimum, 多謝你的資料呀!我都覺得間學校好好, 而且感覺到那是一所非謀利學校, 我都很喜歡, 而且明天還會去交書簿費呀!現在真是心定了很多啦! :

Mewoo 寫道:
而且感覺到那是一所非謀利學校! :

Yes~~     

醒目開學勳章

老師有愛心, 校風好.     
[img][/img]

聽了你們的評價後, 我已經決定選這所學校了,昨天交了書簿費, 還選了校車,兒子也很喜歡這所學校, 現在終於可以定了下來啦! 謝謝!
‹ 上一主題|下一主題