用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友參加過康文署既游泳訓練班? ...
go

有冇小朋友參加過康文署既游泳訓練班? [複製鏈接]

有冇小朋友參加過康文署既游泳訓練班?

我想問:
- 家長可唔可以自費入場在池邊觀看訓練?
- 我知一班約有16人, 咁會由幾多個導師負責?
- 會用咩形式教授呢?
- 完成課程, 小朋友係咪真係學識游水?

thanks.

Re: 有冇小朋友參加過康文署既游泳訓練班?

nancytse 寫道:
我想問:
- 家長可唔可以自費入場在池邊觀看訓練?
- 我知一班約有16人, 咁會由幾多個導師負責?
- 會用咩形式教授呢?
- 完成課程, 小朋友係咪真係學識游水?

thanks.

我小朋友參加過,家長當然可自費入場睇喇,現在第一階段就1:16,即係一個教練對16個完全唔識游水的小朋友,咩形式我就唔識喇,完成課程後,我可話比你知,大部份都唔會識游水,1個對16個呀!每人平均教都係得幾分鐘,你話真係有幾多識游呢?我個小朋友就係其一(唔識),如果參加康體,不如唔好浪費時間,找個好d的私人教練,我應為會好d,起碼我小朋友跟現在的教練後,都學識游水,唔好我都唔會在這裏推介比其他媽咪la

nancytse,
(1)當然可以...多數學游水既..無論私人定泳班...都俾家長入場睇既...
(2)1人...
(3)一齊教....教練叫做咩一齊做..
(4)唔得...(但可能要睇小朋友既吸收能力)

以上既資料係由我朋友個仔仔上年係個度學過所知既...佢同我講過冇用...so我就佢所講既講俾你知...

雖然我囡囡都係私人學緊...都學得好好tim~~但我覺得唔一定話去私人學....唔去私人既...你都可以試下泳會...因為某d泳會質素都唔錯...你都可以睇下其他家長係bk分享既...搵個o岩既泳會/教練..

我都報左康文署7月個泳班,好彩抽到.其實我都吾係太期望,不過游下都好啦.有個家長話俾我知佢個女學左2堂就吾上,因為佢怕個頭落水wor.咁都好wor,50蚊睇下小朋友鐘吾鐘意游水,10堂試下水先去私人學都ok wor.我有d同事都係咁,而家仲係校隊tim.小學wor~~都係個幾好的開始.同學琴一樣,俾佢試下先,鐘意先搵個好老師.暑假都有好多野做ka..我都希望佢今個暑假學識游水啦..7月學完8月可以決定搵吾搵教練學..有時間...

一般小朋友參加前唔識既, 學完都多數唔識, 不過勝在夠平, 我囡囡舊年都參加左兩班, 今年諗住自己教, 希望可以教識佢啦

經驗話比我聽,浪費時間.........
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY
‹ 上一主題|下一主題