用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急!我想搵葵涌到荔枝角既媬姆車
go

急!我想搵葵涌到荔枝角既媬姆車 [複製鏈接]

急!我想搵葵涌到荔枝角既媬姆車

我想搵葵涌到荔枝角既媬姆車,因為校巴公司大幅加價,我想同小朋友轉搭媬姆車,希望可以平小小以減輕負擔!請問大家有無相關資料可以提供呀,唔該唔該!         

Re: 急!我想搵葵涌到荔枝角既媬姆車

Try calling Ms. Grace Au, she runs a Bo Mo bus, and she can help you.  tel: 67707076.

I am taking her bus from Tsuen Wan to Homantin (am).  

溫柔

你小朋友係唔係讀荔天?如果係,你可以

我個仔係讀開荔天,九月就升二年級,原本車費只係$420,但係嚟近就+到成$500,差唔多加咗成20%咁濟,買書日係下個月先係,但係而家要係28號之前就要決定下學年搭唔搭,搭就要比相等於一個月既車費做留位費,所以等唔到買書嗰日la![quote]
Friday 寫道:
溫柔

你小朋友係唔係讀荔天?如果係,你可以

唔該晒,我明天打去問下佢先!
SybilChang 寫道:
Try calling Ms. Grace Au, she runs a Bo Mo bus, and she can help you.  tel: 67707076.

I am taking her bus from Tsuen Wan to Homantin (am).  

唔! 相比之下, 我覺得$500唔算貴啦,因為我住處不在校車路線範圍內,要局住搭媬姆車,要成$550一個月,而且媬姆車既跟車媬姆唔係咁nice,但都要忍佢。 提外話,我囝囝都係今年升小二, 佢會唔會同你小朋友同班呢,我仔讀緊1D

你住邊樹呀?校車唔到咩?好似連深井都去+喎!我個仔讀緊1E,唔知升班會唔會一路都係讀E班呢?你個仔考試成績點呀,我個仔話已經對晒試巻la,佢今次成績都算ok,全部都合格,不過英文就比較差d,得67分,其他科都80到,唉,算係咁la,都唔想迫佢咁緊,合格就算對佢自己有交代la!

學校既校車路線主要係到荃灣線,我住黃大仙區,所以要搭媬姆車。 我個仔今次成績都係ok,平均都係80到,我本想谷

HI, Friday,

你住黃大仙, 點解選這間學校呢?

點解選這間學校牙, 我之前打算搬到呢區住,咁就報40區地址,我交選校form時係去荔天交,呢間學校比我印象好好,校舍設備齊全外,好多老師都好young & nice,隨後我仔派到我唔鍾意既學校,我自己做資料搜集,又跟朋友打聽,到最後選了荔天,雖然我仲未搬,但呢一年我囝囝讀得好開心,我怕轉校會影響到佢學習情緒,所以寧願每天坐長途車返學,不過佢都已習慣哂,所以8個字車程對佢來講唔算一回事。
‹ 上一主題|下一主題