用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣綠陽伍季明小學vs葵涌全完第二小學請給與意見 ...
go

荃灣綠陽伍季明小學vs葵涌全完第二小學請給與意見 [複製鏈接]

荃灣綠陽伍季明小學vs葵涌全完第二小學請給與意見

請各BK家長:

可否給與本人一些意見, 因本人小女已剛在伍季明註冊, 但又收到全完第二面試機會, 如果全完真是收到我小女,可否轉回全完讀(因這間學校好近我家, 起身時間可以遲些),  

Re: 荃灣綠陽伍季明小學vs葵涌全完第二小學請給與意見

你咁快收到全完第二通知,我個仔都有去考,不過重未有回覆

不好意思,我想問妳係幾時在"伍"註冊?妳原本係咩綱?       

應該可以.如果全小肯收你個女,只要你去伍季明辦退學信,攞番個註冊證,去番全二小學註冊.

各位家長:

收到你們回應實在開心, "伍" 在6月尾註冊既, 我是葵青網65, 因派得不如理想, 所以去叩了很多學校(都在65區既), 跟住嘗試叩荃灣, 最後才到"伍", 但好彩最後都收.
但我想請問各位這2間, 那1間好些呢?     

Hello lwsdebbie,

我不太清楚全完第二小學, but would you consider if 全完第二小學會入番全完中學易D?
On the other hand, 伍季明小學 locates in  荃灣綠楊, environment is good. I also know that their students are quite happy in studying. One more info, they have one 精英班 in every level.

全完第二小學冇分精英班.
同埋由今年九月入讀小一生,全小同全中脫離聯繫學校嘅關係.     

小女今年九月入讀葵涌全完幼稚園, 都有想過小一問題, 因為據說幼稚園和小學係有連接的, 請問全完第二小學是否一間好學校呢?如你所說它已跟中學脫離聯繫, 全完第二小學的升中路向會是那些學校?
因為我是新搬入葵涌區的, 所以完全無這方面的資料, 謝謝

幼稚園同小學係有联繫,但同中學就取消咗.
全小係一間好學校,校長,老師同校工都好有愛心,冇分精英班,小朋友讀得
‹ 上一主題|下一主題