用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 土瓜灣幼兒園那間好?
go

土瓜灣幼兒園那間好? [複製鏈接]

土瓜灣幼兒園那間好?

我囡囡現讀美雅育嬰園, 但時時都病, 想升幼兒班時轉校, 但不知土瓜灣幼兒園那間好?

Re: 土瓜灣幼兒園那間好?

如題

聖三一

我仔讀緊嗇色園可愛, 價錢平過美雅, 沒有商業味道, 校長老師至到嬸嬸都幾很用心,值得一讚。

有冇詳細的資料 or 電話, 我都有興趣, 咁你仔仔會唔會成日病呢?
enidchiu 寫道:
我仔讀緊嗇色園可愛, 價錢平過美雅, 沒有商業味道, 校長老師至到嬸嬸都幾很用心,值得一讚。

bread,

My bb is now 1 year old, she starts to go to nursery school in North Point since she was 1.5 months old.

She is always sick too, but I think it is normal since she has contacted with a lot of different people.  So maybe it is not because of the school?

Our teachers told us that baby like my daughter will not get sick so often when she goes to kindergarden as she get used to the environment.  

bread 寫道:
我囡囡現讀美雅育嬰園, 但時時都病, 想升幼兒班時轉校, 但不知土瓜灣幼兒園那間好?

我明白返學病是正常, 但因看到我囡囡因食藥食到身體好虛, 因此好心痛

Hi Bread

我住土瓜灣區, 看見bk mom說農圃道ymca 很不錯, 你可以開一個新topic問一問.

可愛電話:27608360

vicming 寫道:

有冇詳細的資料 or 電話, 我都有興趣, 咁你仔仔會唔會成日病呢?[quote]
enidchiu 寫道:
[/quote]

Dear bread,

可以試下睇中醫,

你是否住在土瓜灣? 煤氣公司對面十三街的劉道明醫師好好。

bread 寫道:
我明白返學病是正常, 但因看到我囡囡因食藥食到身體好虛, 因此好心痛

Hi Enidchiu,

我是新搬來土瓜灣,可否比詳細地址或電話我?
我囡囡因長時期間歇性流鼻水,醫生提議囡囡食善古寧至少兩個月,所以要至少隔兩個月才可看中醫.
‹ 上一主題|下一主題