用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 WANT FORM 2 書
go

WANT FORM 2 書 [複製鏈接]

WANT FORM 2 書

我想看看有否以下Form 2 書,最好是較新淨,如有請PM售價及新淨程度:-
朗文綜合中國語文中二 第三冊 
朗文綜合中國語文中二 第四冊 
English
Upstream Elementary (with CD-ROM)Publisher : Express
Grammway Book 2 Pubisher : Express
Reader:
James and the Giant Peach, Penguin  Publisher : Puffin
The Dare Game  Publisher : Cox & Wyman
Maths
Mathematics in action 2A& 2B (2005) with learning CD-Rom !A & Revision Handbook 1A, 1B included   Publisherongman
IS
Living Science 2A, 2B (2nd ED) Publisher : Oxford
Computer
1.Journey of Computer Literacy for Secondary School 2 Basic Modules ( with complimentary Cd & Dreamweaver Booklet)  Publisher : Excellence
2. A Smart Guide to Computer Literacy Web Animation with Flash MX  Publisher : Modern Edc.
LIberal Studies
1. Exploring Social Studies 2 C : Our Community (with Complimentary CD-ROM 2C)
2. Exploring Social Studies 2E : The World (with complimentary CD -ROM 2E) Publisher : Manhattan
3. Exploring Social Studies activity Book 2C
4. Exploring Social Studies activity Book 2E
5. Section 25 - Life in Medieval Times Workbook
6. Section 28 - Life  in Age of Machines
7. Section 30 - Growth & Development of HK to the
Early 20th  Century Workbook
Item 5-7 Publisher : Aristo
Music
Integrated Music 2 (6th Ed 2003) (with CD-Rom) Publisher : HK Music
Home Economics
New Home Economics Bk 1. (4th Edition, 2005)  w/ complimentary copy of Cd 1 for students & worksheets 1  Publisher : Manhattan
中國歷史
互動中國歷史第二冊w�cd(第二版)文1達

可在地鐵鉛線交收, 留pm。

醒目開學勳章

Re: WANT FORM 2 書

DEAR MOMO:

我女有呢本可送出,約三成新拔無cd-rom..可問同學如有可燒碟給你..

1. Exploring Social Studies 2 C : Our Community

betty

醒目開學勳章

dearmomo:

momoma:我去呀!因為等住比你錫嘛!阿女衰衰咁,佢仲有二本,叫佢比你,點知佢話f.4仲要用喎!可影印,比佢激屎呀!

我打比哈里問佢大約會幾時先,因為大大話話都幾十年無見佢啦!吾知認吾認到佢...因為佢以前成日係我樓下打藍球..印象好濛胡...

阿女讀出好好架成績呀!全級考三十一,幾經佢架臨急抱馬腳,比佢入到中四架唯一一科理科班,我都好老懷安慰,希望佢可以keep住努力進取...

betty

醒目開學勳章

dearmomo:

點解你吾洗...中二架普通話書ai   

阿女有本..商務印書館架學好普通話修訂版....

你係咪仲有小朋友升四年級呀!我見好多書都一樣,我剛上個月掉晒啦!今年阿仔升小六,你要的話我留番比你,到時一齊拎,阿仔師姐今年送出好新淨架六年級書,我會保留,到時你可吾洗買...

betty

betty     

哈里呀女同我仔同級!到時希望唔好同佢爭書,hehe,我都會讓下佢啦! 到時見!

醒目開學勳章

dearmomo:

我睇左佢個post啦!我未得閒聯絡佢,吾水讓呀!的書吾同...

我睇番呀女今年的中二書單,以為有二本岩佢,點知原來阿女話今年剛轉出版社,舊年吾係用呢本...

betty     

多謝關心! 學校話開學後集體訂,不過唔係你囡個本.中四啦,好叻女! 好羨慕你!!

”你係咪仲有小朋友升四年級呀!我見好多書都一樣,我剛上個月掉晒啦!今年阿仔升小六,要你的話我留番比你,到時一齊拎,阿仔師姐今年送出好新淨架六年級書,我會保留,到時你可吾洗買...”
好呀!!留比我,到時一定搵你飲下茶!

醒目開學勳章

dearmomo:

回禮收pm啦!

betty

WANT FORM 2 書

check pm
eva

我睇番呀女今年的中二書單,以為有二本岩佢,點知原來阿女話今年剛轉出版社,舊年吾係用呢本...
你話改版係唔係:EXPLORING SOCIAL STUDIES 2C.這本..

醒目開學勳章

DEARMOMO:

Maths in Action 2A & 2B (Longman)
Maths in Action Workbook 2A & 2B (Longman)>>>>係呢二本呀!

betty

ARM用,THANKS!!!!!

唔會好爭書je, 因為check個你將書單, 得Maths & HE 相同。Mud 你個仔都要HE? (唔明白男仔唔係D&T咩?)
不個今日經過黃大仙一間2nd hand書店, 本 HE with workbook真係好正, 100%書&作業都無晝花, 要成$100 (1st hand $170 x 90% = $153) 想了好耐, 都係無買, 等東港地義賣才出擊。
bettymomo 寫道:
哈里呀女同我仔同級!到時希望唔好同佢爭書,hehe,我都會讓下佢啦! 到時見!

Harry

HE!! 好耐無見!! 好鬼掛住你. 我同我仔轉左校. 間新中學要所有學生都上HE, 學校話男生都要學識自己照顧自己的能力. 我都認為HE好有用.可能是日後讀營養學, 時裝設計...等初階. 去年呀仔本DT一頁都無用過, 新書好浪費. 東港地義賣我年年都有去, 好多少2ND 書店來搶書. 到時見啦!

醒目開學勳章

dear哈里&momo:

到時見啦!電戀啦!

bettylam     
‹ 上一主題|下一主題