用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒普通話班
go

香兒普通話班 [複製鏈接]

香兒普通話班

請問你地既小朋友有冇讀過香兒既普通話班, 好唔好? 請俾意見   

Re: 香兒普通話班

請問你地既小朋友有冇讀過香兒既普通話班, 好唔好? 請俾意見       

我囡囡在將軍澳讀咗兩年,她很開心. 我聽佢朗讀的詩歌,真係好標準. 我的要求不大, 只是想囡囡從小就對普通話無抗拒, 香兒一年有一次表現, 大約在每年的十一月, 我對囡囡係香兒的表現幾滿意.  

重有! 兩年的老師都是北京人, 師資都唔差, 但是人人都有不同的要求, 以上意見只作參考.

Hi 積仔,

我都幫囡囡報左tko, 想問問你:-
會唔會分年齡上堂? 幾多人一班? 是否只有星期六下午有班? 有咩時間選擇? 請問interview係點架? 會唔會好難入?
sorry問咁多.

將軍澳分校現時有兩班,一班2:00pm-3:00pm, 另一班3:15pm-4:15pm, 一般年齡由四至六歲, 我唔知新生是怎樣安排, 星期六問下老師, 有 info 話你知.

interview: 囡囡堂年四歲都無特別,conversation only.一班小朋友自己入去見老師,問題對話就是個別.

積仔

等你新消息   Thank you very much

積仔
想問問, 普通話班見章程分M1,2, 是否由M1 開始? 而M2,3,4...各級是否每次招生時都要遞form 申請呢? 團費兩月交一次, 那麼課M1課程要上幾耐(即幾多個月)呢? 謝謝!

每年香兒在十二月會有 exam,pass便升讀班,無學過普通話便由M1讀起,十二月taking exam, pass 升M2,

school fee 係兩個月收一次,大约計起三百幾元一個月.

如果你係下半年入學M1讀半年,一月入學M1讀一年, 因為EXAM 安排在每年的十二月.

解釋詳盡, 唔該晒

積仔,

請問香兒普通話班係TKO那裡上課 , 有沒有網址可以睇資料 ?是否一星期一課,我都想幫仔仔報名。Thanks!

please click their website for more details

http://www.hkcchoir.org/content/mevent/chkcc1.htm?IndexWebContentType=4&year=0000&month=00&ref=1059365919&headline=報名辦法&from=&id=257

積仔

Thanks so much

Is the interview speak "普通話" ? Since my daughter is only 4 yrs and she doesn't learn any 普通話 course before .

Please adivse ! THANKS !!

我個囡當時都是4歲唔識普通話, don't worry!
‹ 上一主題|下一主題