用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06今年入讀金巴倫N1, 入來傾下
go

06今年入讀金巴倫N1, 入來傾下 [複製鏈接]

06今年入讀金巴倫N1, 入來傾下

Re: 06今年入讀金巴倫N1, 入來傾下

Hi fannyyan,

你好! 我囝囝今年讀金巴倫N1, 你小朋友係剛剛呢個星期一的適應班點呀?

得閒交流一下呀!

Sweety媽媽

我囝囝讀N1C, 在呢個適應期都ok啦, 雖然在早上等校車時都是不大願意, 但去到學校只是笫一日有喊左一陣, 之後幾日都沒有了, 你呢 ? 囝囝讀什麼班呀, 有沒有喊呀 ?

Fanny

Sweety媽媽 寫道:
Hi fannyyan,

你好! 我囝囝今年讀金巴倫N1, 你小朋友係剛剛呢個星期一的適應班點呀?

得閒交流一下呀!

Sweety媽媽

你囝囝有冇搭校車呀, 上車時有冇喊呀, 今日我囝囝上校車已經沒有喊, 係呀你有否幫你囝囝改好英文名, 我已經想了好來還未想好, 比 D idea 我

hi fannyyan,

sorry呀, 咁遲先覆你! 我個囝係N1B, 係Miss Ngai果班. 係第一日我送佢返學, 佢當然有喊啦! 起初唔肯入學校, 跟住有個miss突然衝出黎抱佢入班房. 跟住話叫我2個鐘頭後接返佢走.  佢地真係有辦法, 2個鐘頭後我去入去班房接佢, 佢重笑住出黎. 好開心咁, 睇得出佢都幾鍾意miss ngai!

第2日因為交通問題我都係比佢搭校車, 係工人姐姐送佢上學車, 姐姐報告話佢一d都冇喊, 一路到依家都冇喊過, 我今個禮拜試下送佢上車, 真係冇喊喎, 都幾ok.

我都好早同我囝囝改左英文名, 我係呢個網站度搵到既, 你都可以上去參考下:
http://www.babynames.com/

Sweety媽媽

‹ 上一主題|下一主題