用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 各位媽咪, 唔該比d意見呀!我住筲箕灣, 2010年冇打算比阿 ...
go

各位媽咪, 唔該比d意見呀!我住筲箕灣, 2010年冇打算比阿仔跨區讀小學, 請問您&am [複製鏈接]

各位媽咪, 唔該比d意見呀!我住筲箕灣, 2010年冇打算比阿仔跨區讀小學, 請問您哋仲覺得有冇需要出來讀幼稚園呢?

我心目中有聖瑪加利, 寶血, 玫瑰崗, 西灣河明我校舍比較舊, 少地方比小朋友玩, 但我就覺得另外呢3間無論學術上, 環境都好, 所以唔識揀, 請各位指教, 謝謝!       

Re: 各位媽咪, 唔該比d意見呀!我住筲箕灣, 2010年冇打算比阿仔跨區讀小學, 請問您哋? />

Re: 各位媽咪, 唔該比d意見呀!我住筲箕灣, 2010年冇打算比阿仔跨區讀小學, 請問您哋? />

Re: 各位媽咪, 唔該比d意見呀!我住筲箕灣, 2010年冇打算比阿仔跨區讀小學, 請問您

我都唔鍾意西灣河明我校舍比較舊及附近係街市, 我個仔明年都開始讀k1, 而且我本身亦係住筲箕灣, 我心目中有寶血, 蘇浙, 明慧, 但又怕呀仔搭校車會cry, 我睇書愛蝶灣欣苗好似不差又近.