用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇媽咪知道土瓜環邊間幼稚園有n1
go

有冇媽咪知道土瓜環邊間幼稚園有n1 [複製鏈接]

有冇媽咪知道土瓜環邊間幼稚園有n1

請問有冇媽咪知道土瓜環邊間幼稚園有n1,
因我的朋友女兒要去果邊讀,請幫忙~

Re: 有冇媽咪知道土瓜環邊間幼稚園有n1

美雅、聖三一、救世軍

聖三一有全日班嗎?  

醒目開學勳章

有, 我個仔今年讀N1, 20人一班. 老師,姐姐很好.

Wacoal 寫道:
有, 我個仔今年讀N1, 20人一班. 老師,姐姐很好.

你囝囝讀A/B班, 我囝讀NA班

醒目開學勳章

我個仔讀B班, 不過下次有活動, 大家約埋見面傾下吖!

一於咁話啦

我想問聖三一好嗎?佢地係咪有小學及中學可以直升?校風好嗎?我都想安排小b入讀, 不過佢要做插班生, 唔知有冇機

我個仔讀NB班!
Wacoal 寫道:
我個仔讀B班, 不過下次有活動, 大家約埋見面傾下吖!

醒目開學勳章

有冇媽咪知道土瓜環邊間幼稚園有n1

Wellcome Wellcome

o岩o岩打去聖三一中心, 問幾時拎報名表...
佢o地話面試時, 會睇下家長o既理念同佢地係咪一樣....
咁 ~ 即係咩呀 ???     .. c 啦 ~ 我咩都唔知...
其實面試, 會做 d 咩o架 ???
同埋, 佢地係咪會收大囝先, 有剩先收細囝o架 ????

唔使担心, 我囝上年面試都冇咩特別野問, 問下小朋友屋企生活情況咁, 我見好多同學都住附近, 我諗住得近會著數d 囉,同埋佢冇d名幼兒園咁full ga

Kimuimoon,
thx ~~    
我住好遠o架... 不過想 囝囝近我返工, 我趕得切湊返放學, touchwood 要見家長趕去都快 d .....    
同鐘意佢有小學, 唔駛煩o麻......

醒目開學勳章

When we took interview, they were only observing my son when he was playing their toys in the office.

Jolo,

My son doesn't like to answer teacher, but he
also got admitted to N1.

thx ~ 咁多位.....  
我都放心 d ......    
希望出年囝囝可以同你o地o既 小朋友 做同學仔 (不過低一年級)    
係呢... 會唔會讀埋小學呀 ???

若派位唔理想就會讀埋小學, 鍾意佢唔比學生出街食同埋有自己厨房, 冇咁易食物中毒

Kimuimoon,
本身我唔係住依區, 派位都唔會係依附近, 所以一心諗住直上小學...而且放學後可以參加課外活動/功課班之類, 至六點等我放工湊...
我又係鐘意佢自己有廚房, 唔駛同快餐店訂飲盒....好似重有湯飲添....    

jolo,
真係英雄所見略同, 雖然我冇做野, 但我都唔想因功課同阿囝出現分歧, 如佢可以喺學校做好功課, 返嚟只係温習下就最好了

Kimuimoon,
係呀 ~
唔係話我唔想教功課之類(始終都會係屋企溫習), 有時教小朋友, 真係學校老師會比自己好, 始終我知自己無咩耐性, 囝囝對住我又任性 d, 真係唔想為依樣野, 忍唔住話佢....    
‹ 上一主題|下一主題