用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問如果搵個私人教piano老師大約多少錢? ...
go

想問如果搵個私人教piano老師大約多少錢? [複製鏈接]

想問如果搵個私人教piano老師大約多少錢?

因聽很多人話琴行的老師不太認真教的小朋友,私人教會好的,但我不知道私人教和琴行的價錢相差多少,請問有人無人知道呢?謝謝....我個女是初學者     

Re: 想問如果搵個私人教piano老師大約多少錢?

琴行的老師不一定會吾太認真去教小朋友, 真係好睇你好吾好彩遇到D 乜份量老師.
我囡囡兩歲多未夠三歲在某琴行跟班際學, 到完成整課程後我地再

謝謝你的資料,思樂媽媽
我想琴行和私人教的老師價錢都相差很大,因我昨天問過附近的琴行他們說初學每個月HK400(30 min),即每堂hk$100(30 min)......

琴行都有分大琴行和細琴行的, 大琴行HK$100(30 min) 未必得.
如 $100 per 30 minutes, 咁推上去, 即 $150 per 45 minutes la, 咁如果比起私人教就當然有d相差 la... 都要事乎琴老師的師資.  師資冇咁好個d 都應該吾會敢收得太貴的.

ruru 寫道:
謝謝你的資料,思樂媽媽
我想琴行和私人教的老師價錢都相差很大,因我昨天問過附近的琴行他們說初學每個月HK400(30 min),即每堂hk$100(30 min)......

ruru:
你囡囡幾歲?

醒目開學勳章 王國長老

思樂媽媽
我同你情況差唔多, 當初膽粗粗去琴行學(心唸起碼有人check過cert, 好過自己求祈o係街搵一個.....)
真係要講句好彩遇著好老師! 老師後來轉左租琴室教, 又租埋樓搬左去我屋企附近, 我都係因為老師要黎我果頭學小提琴, 至肯順便上門教我個女, 唔覺唔覺, 女女已學左3年lu
而家佢收緊我$750/4小時, 算平lu(快考2級)

SandraLo 寫道:
ruru:
你囡囡幾歲?

4歲+3個月

Charlotte_mom,

私人教都係$750/4小時,真係好平,我囡囡係琴行學都要$430/4堂,每堂30min。可唔可以PM你個女既老師個contact俾我呀?唔該晒。

Charlotte_mom 寫道:
思樂媽媽
我同你情況差唔多, 當初膽粗粗去琴行學(心唸起碼有人check過cert, 好過自己求祈o係街搵一個.....)
真係要講句好彩遇著好老師! 老師後來轉左租琴室教, 又租埋樓搬左去我屋企附近, 我都係因為老師要黎我果頭學小提琴, 至肯順便上門教我個女, 唔覺唔覺, 女女已學左3年lu
而家佢收緊我$750/4小時, 算平lu(快考2級)

我個囡miss收$150/45min,阿囡都係初級,miss就8級綱琴8級樂理和演奏級.我囡囡是她最細的一個學生.剛剛早两日miss和其他朋友租咗科學館給他們的學生演奏,真係唔係個個私人教師都做得到.
del

Hi ruru,

你住係邊區, 看看各位媽咪有冇好老師介紹, 再從中選擇吧!!!

我個女的老師係北角, 最近為了方便學生, 所以開了間琴室, 多添了部鋼琴, 方便學生借用練習。

mable1124 寫道:
Hi ruru,

你住係邊區, 看看各位媽咪有冇好老師介紹, 再從中選擇吧!!!

我個女的老師係北角, 最近為了方便學生, 所以開了間琴室, 多添了部鋼琴, 方便學生借用練習。

我是住荃灣的,大家有無好的老師介紹呢?

Dear Mable1124

Could you please PM me the information of your piano teacher?  Tks!
:-D
‹ 上一主題|下一主題