用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

Gitmee

我都有興趣啊, 不如試下開一班呀      

Farm

gitmee 寫道:
Lusita,

不用做衰人的,其實還有更好的方法呀!你有聽過親子遊戲輔導(遊戲治療)嗎?能開小朋友的耳朵,又能夠促進親子關係!幾乎每一個上完課的家長都表示受用無窮。我年年都想在優才開班,但要湊夠約40人才可以啊!

[quote]
Lusita 寫道:
要狠心地對她很惡才有這成果啊!自少我便管她管得很嚴,有點像軍訓,有時連我的朋友也會看不過眼啊!無辦法,為了她好,我常常都要做衰人的!
[/quote]

Lusita, Farm,

等我同新主席商量下先,因為導師費頗貴,每一屆家教會都要津貼。如果家教會support 開班,我會先做一個簡介會,請歷屆學員現身說法。

我真係好希望個個家長都上呢個課程,因為真係好有用呀!

Farm 寫道:
Gitmee

我都有興趣啊, 不如試下開一班呀      

Farm

[quote]
gitmee 寫道:
Lusita,

不用做衰人的,其實還有更好的方法呀!你有聽過親子遊戲輔導(遊戲治療)嗎?能開小朋友的耳朵,又能夠促進親子關係!幾乎每一個上完課的家長都表示受用無窮。我年年都想在優才開班,但要湊夠約40人才可以啊!

[quote]
Lusita 寫道:
要狠心地對她很惡才有這成果啊!自少我便管她管得很嚴,有點像軍訓,有時連我的朋友也會看不過眼啊!無辦法,為了她好,我常常都要做衰人的!
[/quote][/quote]
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

Gitmee:

我都報定名先.      

我想問Test數學範圍的單元練習M1.1是什麼?我找不到啊!
lusita :roll:

簽名被屏蔽

Salina,

過往我
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

hui1206,

你可以係網上download番"06-079"的通告, 裡面有評估遊戲時間表的.

係一張黃色的工作紙, 有無人有M.k測驗時間表,因我個張唔係太清楚?

簽名被屏蔽

Thanks, hui1206!

但我仲未搵到張紙啊!幣!

hui1206 寫道:
[quote]
Lusita 寫道:
我想問Test數學範圍的單元練習M1.1是什麼?我找不到啊!
                                                                                                                                                                                                                  係一張黃色的工作紙,                                             有無人有M.k測驗時間表,因我個張唔係太清楚?[/quote]

Busy, busy and busy...........
Revision, revision and revision .........
For me only, not my son.

簽名被屏蔽

點解我都搵唔到ge   

Lusita 寫道:
Thanks, hui1206!

但我仲未搵到張紙啊!幣!

[quote]
Lusita 寫道:

簽名被屏蔽

[quote]
sonma 寫道:
點解我都搵唔到ge   

原來今日先派返黎,sonma,你見到未呀?

今天這裡很靜,證明大家都正在努力中,加油!
     全力衝刺!

簽名被屏蔽

我覺得要講啊,為乜要超速呀?安全最緊要.

hui1206 寫道:
有無人係搭將軍澳1號車,仔仔話司機叔叔今日超速比差人抄牌,好似危險咗D.需不需同學校反映吓呢?祝各位小朋友,努力溫書,科科考A.

醒目開學勳章

hui1206 寫道:
有無人係搭將軍澳1號車,仔仔話司機叔叔今日超速比差人抄牌,好似危險咗D.需不需同學校反映吓呢?祝各位小朋友,努力溫書,科科考A.

有冇攪錯呀, 離晒大譜,成車人嘅性命係佢手上, 梗係要同學校講啦, 一定要講。

唔使客氣

Lusita 寫道:
吾該晒跳跳虎!幫我地開新版!

我要放工先知.我已經叫咗亞仔自己溫書先,希望佢能做到啦!

Lusita 寫道:
原來今日先派返黎,sonma,你見到未呀?
‹ 上一主題|下一主題