用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

開快車?有冇攪錯!一定要反映給學校知   

hui1206 寫道:
有無人係搭將軍澳1號車,仔仔話司機叔叔今日超速比差人抄牌,好似危險咗D.需不需同學校反映吓呢?祝各位小朋友,努力溫書,科科考A.

我十分有興趣,快些開班就好了

Farm 寫道:
Gitmee

我都有興趣啊, 不如試下開一班呀      

Farm

[quote]
gitmee 寫道:
Lusita,

不用做衰人的,其實還有更好的方法呀!你有聽過親子遊戲輔導(遊戲治療)嗎?能開小朋友的耳朵,又能夠促進親子關係!幾乎每一個上完課的家長都表示受用無窮。我年年都想在優才開班,但要湊夠約40人才可以啊!

[quote]
Lusita 寫道:
要狠心地對她很惡才有這成果啊!自少我便管她管得很嚴,有點像軍訓,有時連我的朋友也會看不過眼啊!無辦法,為了她好,我常常都要做衰人的!
[/quote][/quote]

一於快d投訴佢   

sonma 寫道:
開快車?有冇攪錯!一定要反映給學校知   

[quote]
hui1206 寫道:
有無人係搭將軍澳1號車,仔仔話司機叔叔今日超速比差人抄牌,好似危險咗D.需不需同學校反映吓呢?祝各位小朋友,努力溫書,科科考A.
[/quote]

明天就評估了,祝各位小朋友,科科攞"A"

可能近排各家長忙於替子女溫習,未能上此閒談,所以呢到好靜 我都忙了一排,剛襯仔仔休息,速速入黎睇下咋!

各位明天一連3天評估可不用帶書包只需帶個細袋載住筆袋(鉛筆、間尺、擦膠、鉛筆刨)、木颜色筆、手册、水樽及紙巾就可以了,咁就唔使揹住又重又大既書包啦

SEVEN

00adafan 寫道:
各位家長,
你們買了什麼書包給小朋友返學?

Hi!各位:

我地中學部尋日開始測驗,不過就無得放早。你地小學部聽日開始有無得放早呀?

今後已經開始放12點喇.
dabbycheung 寫道:
Hi!各位:

我地中學部尋日開始測驗,不過就無得放早。你地小學部聽日開始有無得放早呀?

醒目開學勳章

跳跳虎 寫道:
SEVEN

[quote]
各位家長,
[/quote]

me too

[quote]
印第安公主 寫道:
今後已經開始放12點喇.
[quote]

小學部就好,中學部淨係考試至有得放12:00咋!

醒目開學勳章

sonma,

點解校際普朗誦節你唔係經學校報名

Dear all,

轉咗新嘅聚腳點,報到先 !PTA大會嗰晚,真的得益不少,蘇博士很多表情和笑容,她樣子很和藹可親。她的經驗和心得,真的幫到現今的家長點去教小朋友,尤其在學習方面。但有點失敗,喺嗰晚唔能夠同大家一邊食嘢,一邊暢所欲言,希望在11/11BBQ同大家見面啦。

[size=x-large]榮 耀 尊 重

00adafan,

Dr.Kong

各位家長,
[/quote]

Dabby,

BBQ有幾多人去呀?費用要先給你嗎 ?:

meimeilam,

因為係八月底果陣, 我個仔的英文興趣班已經有得報名, 當時我已經幫佢報咗. 況且, 如果起學校報都未必被選中

CTCM 寫道:
Dabby,

CTCM,

BBQ暫時報名名單如下:

1) Dabby --  2大      (我個仔要當大人計算)
2) CTCM  -- 2大1小
3) CTCM's Friend --  3大   (佢地個仔要當大人計算)   
4) Farm  -- 2大2小
5) Gitmee -- 2大1小
6) Kykyma -- 2大1小
7) Eric Hau -- 3大1小
8) 軍魁星 -- 2大3小
9) Tony_Chan -- 5大3小
10) Joly(準GT家長) -- 2大1小
11) 元元媽咪(準GT家長) -- 2大1小

暫時有27個大人同14個小朋友參加,之前有幾位家長話到時應該會參加,但到依家仲未覆?

順便通知埋大家,當日BBQ會由6:30開始,各位請自行到會場。我會p.m.我既電話比大家,到場後請先通知我。至於費用,我會p.m.埋我個銀行戶口比各位,希望各位響11月11日前將全數費用交齊,付款後請通知我。如果響11月11日前未有時間入數而又打算參加,可以先通知我,費用響當日交亦可。

簽名被屏蔽

原來可以吾使帶書包,實在太好喇!
跳跳虎 寫道:
明天就評估了,祝各位小朋友,科科?"A"

可能近排各家長忙於替子女溫習,未能上此閒談,所以呢到好靜 我都忙了一排,剛襯仔仔休息,速速入黎睇下咋!

各位明天一連3天評估可不用帶書包只需帶個細袋載住筆袋(鉛筆、間尺、擦膠、鉛筆刨)、木顏色筆、手冊、水樽及紙巾就可以了,咁就唔使揹住又重又大既書包啦
lusita :roll:

dabby,

我報左名架喇!!後來我同你講話女女轉返早上學游水,我和她一大一小可以來!你忘了啊!

dabbycheung 寫道:
[quote]
CTCM 寫道:
Dabby,

CTCM,

BBQ暫時報名名單如下:

1) Dabby --  2大      (我個仔要當大人計算)
2) CTCM  -- 2大1小
3) CTCM's Friend --  3大   (佢地個仔要當大人計算)   
4) Farm  -- 2大2小
5) Gitmee -- 2大1小
6) Kykyma -- 2大1小
7) Eric Hau -- 3大1小
8) 軍魁星 -- 2大3小
9) Tony_Chan -- 5大3小
10) Joly(準GT家長) -- 2大1小
11) 元元媽咪(準GT家長) -- 2大1小

暫時有27個大人同14個小朋友參加,之前有幾位家長話到時應該會參加,但到依家仲未覆?

順便通知埋大家,當日BBQ會由6:30開始,各位請自行到會場。我會p.m.我既電話比大家,到場後請先通知我。至於費用,我會p.m.埋我個銀行戶口比各位,希望各位響11月11日前將全數費用交齊,付款後請通知我。如果響11月11日前未有時間入數而又打算參加,可以先通知我,費用響當日交亦可。[/quote]
lusita :roll:

Dabby, 我係兩大兩小.  仲未有第三小.  

[img align=left]http://img10.picsplace.to/18/DSC_0520-1.jpg[/img]

你做乜記錯我?!

[img align=left]http://img10.picsplace.to/18/DSC_0530.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題