用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

印第安公主 寫道:
[quote]
軍魁星 寫道:
可能搬左屋呢.

唔係嗎?評估中段搬屋?      [/quote]

我今日都見倒佢座2號車bor.

藍藍自己都識講話好淺,例如中文的重組句子,只要填上數目字就ok,藍藍話幼稚園都已經要全句寫啦!

又例如常識d填充題是有字俾埋小朋友選的,等我仲要個女默晒d生字.....佢梗係覺得淺啦。

[quote]
印第安公主 寫道:
小公主都話我出d題目深過學校d評估遊戲好多.     

lusita :roll:

係呀係呀!好開心,終於到最後一日喇!(我覺得自己仲開心過個女)
我已經同藍藍講好, 今日放學去玩下輕鬆下(如果佢無再俾老師投訴既話)。

各位家長,你地又點樣同囝囝囡囡「慶祝」呢?

[quote]
gitmee 寫道:
早晨各位!今日係最後一日測驗啦!大家可以鬆一口氣了!

放假果個星期會去迪士尼.

Lusita 寫道:

We will go to the opponent, Ocean Park.
軍魁星 寫道:
放假果個星期會去迪士尼.

[quote]
Lusita 寫道:
[/quote]  

簽名被屏蔽

小公主最開心的事係可以放縱咁食野,因為佢呢個星期d咳至好翻,唔敢亂黎,評估呢幾日都要佢戒口,今日可以任食啦.

Lusita 寫道:
係呀係呀!好開心,終於到最後一日喇!(我覺得自己仲開心過個女)
我已經同藍藍講好, 今日放學去玩下輕鬆下(如果佢無再俾老師投訴既話)。

[quote]
gitmee 寫道:
早晨各位!今日係最後一日測驗啦!大家可以鬆一口氣了!

有位bk的網友的網頁裡面有蘇博士的文章,登入之後往下看,便見到"專家心得"幾隻字,click 入去就見到.

click here

11/11 BBQ咁多人去,我好想去呀

軍生,
軍妹妹個魔鬼look好cute.

alanb,
咦?駿顯明年返回GT大家庭,歡迎 你已搬回市區?

今天終於評估完 呢幾日屋企有些事發生,又要同仔仔溫習 唉.......煩少一樣喇,屋企就有排...
雖然仲有煩惱,但仍然有同仔仔据扒慶祝,跟住明天又有生日party & halloween party,走2場好忙

00adafan,
唔好意思,這topic是給優才書院家長分享的,如要出售物品,請到二手市場,請不要多次重覆在此張貼,謝謝!

跳跳虎 寫道:

軍生,
軍妹妹個魔鬼look好cute.

Thank you.  BBQ 佢都會去咖, 到時見啦.

簽名被屏蔽

我上次八月去Disneyland, 都影左幾張白雪公主, 我個仔睇完之後, 話我知白雪公主係由兩個唔同人扮的, 兩個人的樣子不同.  俾佢識穿左.

簽名被屏蔽

[img align=left]http://img8.picsplace.to/img8/22/DSC_8553.JPG[/img]

呢個頸下多左三粒誌:

[img align=left]http://img6.picsplace.to/img6/22/DSC_8316.JPG[/img]

簽名被屏蔽

各位GT家長, 你地好
好耐冇上嚟, 囡囡TEXT完, 鬆晒!   

知道 AlanB 明年返回GT,歡迎你呀. 雖然你唔知我係邊個.
但當日囡囡考優才前, 真係多謝你份面試資料!

跳跳虎,
雖然唔知你有乜煩惱, but anyway, take care!
但見你仲可以連走 2 塲 parties( +  :evil: )
相信你都應付有餘   

CTCM
雖然我去唔到Daddy搞的BBQ, 但學校18/11(小一至小三
親子旅行)就一定到. 希望到時見到大家

Hi!各位:

係呀!終於考完晒試。學校效率好高呀!我個仔果班中、英、數都派晒卷淨IS未派咋!(IS星期五至考)

11月11日個BBQ最新名單如下:

1) Dabby -- 2大 (我個仔要當大人計算)
2) CTCM -- 2大1小
3) Alan'B -- 1大1小
4) Farm -- 2大2小
5) Gitmee -- 4大3小
6) Kykyma -- 2大1小
7) Eric Hau -- 3大1小
8) 軍魁星 -- 2大2小
9) Tony_Chan -- 7大4小
10) Joly(準GT家長) -- 2大1小
11) 元元媽咪(準GT家長) -- 2大1小
12) Lusita -- 1大1小

30個大人同18個小朋友

嘩!真係好快喎,岩岩先考完就有卷派!
我都好心急想知女女考成點![quote]
dabbycheung 寫道:
Hi!各位:

係呀!終於考完晒試。學校效率好高呀!我個仔果班中、英、數都派晒卷淨IS未派咋!(IS星期五至考)

該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題