用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍塘小學/DBSPD撞面試
go

九龍塘小學/DBSPD撞面試 [複製鏈接]

九龍塘小學/DBSPD撞面試

唉! 兩間小學的面試撞了時間, 現在就要取決去IN那一間.....我好想仔仔讀到雖然機會好微的DBSPD(唔試點知一定唔得呢), 但相比九龍塘小學(都幾鐘意),考入的機會又好似比入DBSPD大D, 放棄的話又失去DBSPD的機會,真係好頭痛??   

Re: 九龍塘小學/DBSPD撞面試

去 IN DBSPD (唔試就一定唔得) ,九龍塘小學第時叩門無(今)難     :

claudi-mama

Daudi-mama,
我都決定咗in DBSPD啦, 因為九龍塘小學唔算係first choice,真係可能如你所說叩門都機會大d. 都係進取d唔好有遺憾.

Please note that in the last year , no  叩門 are allowed, since all the vancancies are full after 2 nd registration in 九龍塘小學.

claudi-mama 寫道:
去 IN DBSPD (唔試就一定唔得) ,九龍塘小學第時叩門無(今)難     :

claudi-mama[/quote]

醒目開學勳章

我仔是九龍塘學校小一生,舊年吾知係咪龍年效應,上年連waiting都無得入。今年就吾知,聽聞都有成1500人apply。你自己認真考慮吓。

今日去咗DBSPD啦, 勁多人呀!!! 只收150個, 真係太渺茫. 聽朋友講,九龍塘小學一樣係勁多人.

我都係無去九龍塘小學.

我希望一條龍中小學. 當初報是因為未有學校收. 現在已有2間在手, 所以放棄了.
‹ 上一主題|下一主題