用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 沙田媽媽請幫手…急
go

沙田媽媽請幫手…急 [複製鏈接]

沙田媽媽請幫手…急

小兒今年讀三年級,他現在讀的小學實在大多功課,又成日要默書考試,眼看見小兒每次為了做功課、讀書、溫習,時常攪到好不開心,最擔心係佢開始失去自信做乜都冇信心,對學習失去興趣,我覺得這間學校根本不適合他。

現在我想為他轉校,想係沙田搵間採用活動教學又較少功課小學

我不要分數只求小朋友可以開開心心地學習!

謝謝

Re: 沙田媽媽請幫手…急

好擔心!我可以點做?

Hello yingng

你可以試沙田廣源邨世界龍岡學校黃耀南小學, 這間學校是活動教學.

有鄰居的小朋友轉去黃耀南之後,開心很多。

carmen9288 寫道:

你可以試沙田廣源邨世界龍岡學校黃耀南小學, 這間學校是活動教學.

terencema 寫道:
有鄰居的小朋友轉去黃耀南之後,開心很多。

[quote]

[/quote]

請問:
依間世界龍岡學校黃耀南小學校功課多不多呢?
係咪要等到下學期先可以轉校?

謝謝

yingng,
想請教吓你小朋友而家讀緊邊間學校呀. 因為小囡下年入小一, 都想了解多d作參考.
謝謝.

I 've attended a few workshops organized by this school. They have so many students like your kid's case.... transferred from the traditional heavy workload school to this school. So worth calling the school and ask for more details.
By the way, which school is your kid studying in? Would you mind pm me? Thanks.
‹ 上一主題|下一主題