用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Zoey >>
我同你一樣想法,小朋友年紀咁細返全日好辛苦,又想平日比佢哋學吓野都唔得....

菲媽 >>
25號希望見到你啦﹗

桃子,

25/10 妳會番學校嗎?

Hello Zoey,

25 號 我都有份參加. 不過我諗我join 唔到你地食lunch 呀!不如睇o下可唔可以約到一齊, 我都好想見o下你和菲媽
我個囡囡仲未派番d卷, 唔知佢考成點    

Hello So,

Nice to meet you here. 其實Annie 所講學校加建部份, 你可以Sat 行去近校務處, 放滿獎杯那邊. 牆上貼左個圖, 你可以睇到.

Hi, Hi, 各位,

我星期六要返工, 唔可以帶菲菲上堂,
可以同你地一齊食飯,
不過要1:00才可出到九龍城, 你地去邊我遲d到好嗎?

菲媽 =^_^=

So,

妳仔仔 3:00 有堂上, 咁妳最遲要幾點走呀?  其實我地 2:00 都會去聽講座, 若果我地去九龍城廣場飲茶, 2:00 前會走妳 okay 嗎?~

桃子,

菲媽都會 around 1:00 黎到, 咁妳可以嗎?

其他 MS 媽咪,

妳地黎唔黎到呀        ?

Hi Zoey,

我的囡囡讀P.1E.

OLIVIA1997,

我囡囡都係呀, abbybear 仔仔都係呀!~

我諗我知妳囡囡係邊個 (if 佢係叫 Olivia 的話), 因為我問過阿女, 妳問下妳囡囡知唔知邊個係  Maggie       !  而且我地應該見過面!  妳記唔記得畢業禮坐係妳隔離個位師奶        , 同妳囡囡 k3 既時候已經同斑的!

OLIVIA1997 & Zoey,

嘩!!!好
[img align=right]C:\My Documents\My Pictures\新資料夾

係啦, 我個囡囡叫OLIVIA, 我個囡囡話好熟,我記得妳個囡是不是上台打拳的靚女.

OLIVIA1997 寫道:
係啦, 我個囡囡叫OLIVIA, 我個囡囡話好熟,我記得妳個囡是不是上台打拳的靚女.

Yes ar          !~~~~~

Olivia 上左 P.1 習唔習慣?  上星期派番中文科測驗卷 wor, 滿唔滿意呀?~

妳今個 weekend 會唔會番學校聽講座?

我囡囡有97分, 我好滿意, 我星期六都會參加講座,
如時間許可, 我都想同妳們tea, 稍後再confirm.

Zoey,

其實在K.3下學期取成績表的時候,已經同妳囡囡有一面之緣, 我覺得她好醒目, 佢應該好適應P.1的生活.
好希望大家可以交流一下.

Twinkle

Zoey >>
ok没無題,12:50放學,跟住我

Twinkle,

多謝妳        !  Maggie 醒目, 我就覺得一般啦, 但就真係好 active, 不過 active 得黎我又覺得佢唔係好識跟同學仔溝通 wor!  好似佢成日話我聽小息既時候走去左邊班邊班, 搵左邊個邊個同學仔傾計, 我都成日話佢點解唔多 d 留係課室, 跟自己班既同學仔傾計 (打好 d 關係 ma ~), 真係比佢激親, 其實我諗佢唔鍾意 stay 係課室度, 成日想走出課室玩!  希望 Olivia 跟 abbybear 既仔仔多 d 關照下佢        啦!

係呢, 妳囡囡有冇參加學校既課外活動呀?

Zoey,

你囡囡咁醒目,聽我囝囝講老師問咩你囡囡一定舉手識答,所以有好多貼紙。
不如叫你囡囡過幾招比我囝囝重好啦!
[img align=right]C:\My Documents\My Pictures\新資料夾

Zoey,
佢參加多元智能和芭蕾舞,其實我希望她參加一樣樂器,
尤其是中樂, 但她常常坐不定, 所以都是看定D先.

ABBYBEAR的仔仔叫咩名.

Twinkle.

OLIVIA1997

你個女是不是幼稚園己經參加學校芭蕾舞? 我都好想參加今期芭蕾舞班,但係撞左時間,所以選擇了跳拉丁舞.

OLIVIA1997 寫道:
Zoey,
佢參加多元智能和芭蕾舞,其實我希望她參加一樣樂器,
尤其是中樂, 但她常常坐不定, 所以都是看定D先.

ABBYBEAR的仔仔叫咩名.

Twinkle.
菲媽 =^_^=

菲媽,

是啊, 我囡囡K.2開始跳芭蕾舞,
我對妳囡囡都有小小印象.

Twinkle
‹ 上一主題|下一主題