用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有人今日去左st. paul's church聖保羅堂interview嗎? ...
樓主: Charlotte_mom
go

有人今日去左st. paul's church聖保羅堂interview嗎? [複製鏈接]

Re: 有人今日去左st. paul's church聖保羅堂interview嗎?

我同大家大樣,都係好期待SPC公佈結果,因為我囝囝係SKH又係waiting list,但係自攞FORM同面試後,我同老公對SKH都好失望,又覺得D老師又唔係特別細心,所以都係寄望SPC。

Re: 有人今日去左st. paul's church聖保羅堂interview嗎?

各位媽媽, 唔使唔該...

我本身好鍾意小朋友, 又好鬼貪玩, 如果第時入到St Paul's Church, 我都會儘量安排做義工....(一方面可以為學校出d力, 一方面又可以了解多d仔仔0既校園生活, 幾gum好呢...

希望大家都有好消息啦....

我跟大家一樣, 心情很緊張, 希望大家都SUREWIN 啦!! 不過唔知假設SKH AND SPC 兩間都收, 咁大家會點選呢?

醒目開學勳章

各位

一收到信記得上黎報告呀,祝大家好運
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章 王國長老

DODODODO!!! 新聞時間!
有無人收到信呀?
我朋友收到喇, 下晝班
我屋企仲未派信呀.....................   

o華! o甘快既, 又好心急tim

醒目開學勳章 王國長老

我好心急, 即刻叫工人fax去我公司   
BINGO! 下晝班呀! 雖然唔係上晝, 不過我都好開心       
我唔再try其他學校喇, 有無其他人都會confirm呀?

咁快, 唔知學校有冇貼出呢, 因我在付近做野, 如有可去看快過返屋企

好開心呀! 上午班呀!

我呢個心急人知道今日會收到信, 所以今朝無返工等收信....一打開見到$$$就好開心, 起碼知道收0左ya ma...跟住先望下係上午定下午 (呢樣反而唔重要, 因為下午我都會要, 同埋K2可以有好大機會轉番上午ya ma..)

因為我同老公都唔係Christian, 又無任何"關係分" (e.g. BB父母或阿哥家姐讀過或識學校d staff 等等) 屬於 "無人無物"型, 所以我同老公都唔敢有大期望, 覺得如果下午都會開心到跳起ga lar... 真係覺得好感動 :cry:... 拆信0個下真係緊張到出晒汗......

醒目開學勳章

Charlotte_mom & keilocl

恭喜你地呀

我仲未知結果呀,可能都係唔得  
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

KKcandy04, 我呢個勤力媽媽幫你打0左去學校問啦, 學校係無貼出來0既, 老師話一定要收信先知ga....所以放0左工快d番屋企啦.... good luck....

長老, 多謝你0既祝賀呀.... 希望妳都有好消息啦.....

唔該哂,keilocl  你真系好勤力!
我都唔想做野喇, 不過實在冇付, 點解咁多野做, 快d番屋企啦

醒目開學勳章

Charlotte_mom & keilocl

我個仔只係備最生呀

唔通真係要讀返維記

醒目開學勳章 王國長老

keilocl
恭喜恭喜!
聽校長講, 因為攪左open day, 所以好多人報, 你個小朋友一定係好bright!!
本來我都想寫信"ai"上晝班, 不過而家有朋友(其實係識左幾年既網友)仔仔都係下晝, 所以我唔轉lu

esmehouse
知你好鐘意spc, 我一定大力"發功"支持你架!!   

醒目開學勳章 王國長老

esmehouse
唔好灰心, 我都話我wait慣架喇, waitlist仲有希望架
寫信啦! 去叩門啦! 努力加油!! 個個校長都睇誠意架

keilocl 寫道:
好開心呀! 上午班呀!

我呢個心急人知道今日會收到信, 所以今朝無返工等收信....一打開見到$$$就好開心, 起碼知道收0左ya ma...跟住先望下係上午定下午 (呢樣反而唔重要, 因為下午我都會要, 同埋K2可以有好大機會轉番上午ya ma..)

因為我同老公都唔係Christian, 又無任何"關係分" (e.g. BB父母或阿哥家姐讀過或識學校d staff 等等) 屬於 "無人無物"型, 所以我同老公都唔敢有大期望, 覺得如果下午都會開心到跳起ga lar... 真係覺得好感動 :cry:... 拆信0個下真係緊張到出晒汗......

Hi! keilocl,

睇完妳的好消息,我都好緊張,所以唔理囡囡瞓緊,都即刻落樓睇下.

哇!真係有,即刻打開睇,之後見到'携同此函到本園'已經知道bingo上午班了(因為我們不考慮下午班的),很開心呀!唔知收班同面試時間有無關係呢?因為那天我們見8:45,勁早的!

真係希望其他家長都收到好消息啦!加油呀!

esmehouse,

Don't give up.  I will also check my mail tonight.   I know there are quite many candidates they will give up their place (for those also accepted by SKH).   

You know, 最初 I think if my son is accepted by both SPC and SKH, I will first register both of them , then make a decision in coming June.  But now, I know somebody really need the place, I will only register SKH, and 不會阻住個位.   還有很多希望!

仲有,

醒目開學勳章 王國長老

男男
你真係好好人! 我都覺得, 唔好一個人霸2個(什至幾個學位), 好多人waitlist等通知, 真係好慘架! 尢其我舊年好辛苦至叩門成功, 果種辛酸法我真係親身感受過

esmehouse
唔好down呀! 你小朋友幸福就o係你手上, 一定要努力呀! 男男講得arm, 有機會架   

醒目開學勳章

我仔仔spc收左做下午班,skh都係下午班,老公鍾意skh多d,所以我估最終應該都會放棄spc個位。
‹ 上一主題|下一主題