用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問”天平-劍橋大學康文敦英語”好唔好 ...
go

請問”天平-劍橋大學康文敦英語”好唔好 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問”天平-劍橋大學康文敦英語”好唔好

請問有無家長比小朋友讀緊天平的
Cambridge Homerton English - Sliders

成效如何,可否分享一下.

Re: 請問”天平-劍橋大學康文敦英語”好唔好

我囡囡依家學左兩課,都ok. 打算keep住比佢學. 佢上完課好開心,起碼話到比我知教左d什麼.
010 寫道:
請問有無家長比小朋友讀緊天平的
Cambridge Homerton English - Sliders

成效如何,可否分享一下.

請問你個女在邊間上? 佢應該全部用native english老師.

醒目開學勳章

Kittymummy
你囡囡係咪都係天平學緊,係那一區呢?

靜字派
我見天平個位native english老師大半年都係佢教嫁喎....
淺?請問你囡囡係讀幾年級呢?

010, 我亞女在荃灣上.

醒目開學勳章

Kittymummy
我今日都比仔仔返左啦,又係荃灣喎,我返星期三,你囡囡呢?
該用戶已被刪除

我都係. 6:00-7:00pm.亞女話有兩個新同學仔.但係我同左英文科主任講,d時間吾係太好. 對於返全日的小朋友黎講好辛苦.佢話打算開Climber係weekend. 不過要有7-8人先開班. 我亦打算轉過去. Climber課程大約8個月,之後直上starter. 我打算等佢打好d個基礎. 所以都吾太介意亞女小一讀Climber.

我諗個別地區拉. so far荃灣亞sir都好stable. 我睇佢d課本無內容. 因為全部係堂上exercise. 亞女話主要亞sir上堂比instruction 佢地做. 好睇d細路聽到listening有幾多.

I&IMom 寫道:
我 ge case 跟靜字派差不多, 我仔仔讀 K3 係沙田天平上 slider, 1個月轉左 3 個老師, 課本的確比較淺 (你可以 try 係 reception 要求看看), 1班10多人, starter 以上 max 係 20 人, 我上左 1イ固月就 quit 了!
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

好多謝各位分享.

kittymummy
我諗我仔仔就係當日其中一個新同學仔啦.
我就係見位亞sir大半年都係佢教,應該會幾穩定.
原來你地小朋友已讀小一,報名時個職員又話多數係K3小朋友 ,又比佢欺騙左啦,人數若為9個.
問返隻仔亞sir講咩,佢又話唔記得,氣死我!不過佢上完課都好開心,重話亞sir好搞笑喎!

我唔想報weekend,一來已返緊其他課程,二來weekend會多d人一班~15人,職員話平日少d人我先報嫁.
我同意靜字派,人太多唔係咁好.

但如果我仔過多兩個月都唔係好肯講,我諗我都會同佢轉,因為我主要想加強d佢講�聽方面!

唉! 只有我個囡囡係小一, 我眼見全部都係k3(因為好多穿校服). 起初有d吾開心. 不過都算拉. 依家學應該吾會太遲.....  
不過我問亞女亞sir教左什麼,佢都講到比我知...
我都同意人太多吾好,依家有9人.下個月我諗有人走. 因為今個月係免費. 另外我囡囡有學phonics, 大約3個月. 我吾知比吾比佢學下去...但又見佢學得吾錯.雖然好簡單,但起碼亞sir比d notes佢都拼到音.

天平-劍橋大學康文敦英語”係學什麼?
phonics 就應該比佢讀, 學完會拼音, 學英文都有信心d

醒目開學勳章

Kittymummy
唔係掛!點解會免費?我要交錢嫁喎???
即係又比個職員欺騙???我交錢時都有d奇怪,
有位太太都無話要交....
方便可以私下PM我嗎?
因為我想問清楚,如果個個都唔使交,
我會同佢討論一下囉!

因為之前有個promotion, 十月前報名會免費(首個月). 只付$100作業費.其實我在8月初已報名.因為平日7~8時上堂吾太多人報,所以要等到依家11月開班.

醒目開學勳章

Kittymum
哦!咁我真係唔抵啦,等我明天都同佢傾傾先!唔該晒你.
但你囡囡可以同你講到教d咩野都好好,
我仔就唔係好肯講囉!我見佢課本又唔係佢教個d,因我有係課室外聽下佢教咩...

佢講到教d咩野我覺得都吾錯.所以我都打算比佢keep住學.
因為我個女在學校都有上starter(係學校請人教). 完全吾知講什麼. 課本又無,我連一張worksheet都無見過.但係一開始就要交10堂$.... 激死我.
不過你仔仔只係k3,吾駛太擔心.我個女k3時只識a~z 同好簡單的vocab. 最重要令佢開心上堂,吾怕英文便可. 到小一時d vocab 就學得好快.
‹ 上一主題|下一主題