用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07年會讀藍田啟思N1既, 入黎報到啦~
go

07年會讀藍田啟思N1既, 入黎報到啦~ [複製鏈接]

07年會讀藍田啟思N1既, 入黎報到啦~

好似好多人都收到藍田啟思既通知信喇播~不如整個list睇下我地第時有咩同學仔啦 ~

Class      Name                BB name         DOB
N1(a.m)
1.

N1(p.m )   
1.           珍妮花                        Hayley圓圓         13/4/05

N1(full day)
1.
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

Re: 07年會讀藍田啟思N1既, 入黎報到啦~

佢收佐我個女,但我都想佢轉full day,不過唔知有冇位?
而full day要成4800,你點解會俾阿b讀full day呢?讀佐full day仲會唔會請工人啊?好煩啊我,好想有人鼓勵下我炒佐個工人再俾bb讀間好既幼兒園啊!

我係下晝班播, 冇諗full day呀, 太$$$$$$$$$$$$$喇..
同埋我有工人, 阿囡返full day佢咪好得閒...我返shift既又唔可以定時定刻湊到個囡, 所以一定要有工人...

我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

我都係報pm班,收佐啦!

但係唔知點解大家都覺得pm班次人一等!

點解呢?!

返pm班, 我估係因為: 1, 時間冇咁好用  2, 通常阿B下晝要訓晏覺.... 3, 我個b 下晝仲要飲奶, 返下晝班即係冇左餐奶奶飲.....

不過如果轉唔到am既 我應該會照比佢讀pm架喇, so far佢而家既生活習慣係可以返到pm班既 (因為佢朝早訓左陣之後, 下晝1:00-5:00都可以唔洗訓....). 我唔比佢返全日喇, 一來太$$$, 二來..返全日真係好驚佢成日病..

嘩, 嚟報到先.唔 click 出去都唔知有呢個 forum.

我囡囡收咗 n1 am .

其實我到現在都唔係好 exactly知道佢地返學時間係點??妳地知唔知呀 ?? 

不過我囡囡每日個 schedule 都算定..
6:30-6:45 就起身.
7:00 食奶.
10:30 食 飯仔.

不過就 12:30 -1:00 到要瞓 個多hours 午睡.

唔知到時仲係唔係咁0既  schedule .
希望唔好影響佢返學就好啦.

n1 (am) zoey 02 June 05

你地好呀     
我仔仔都係收咗上午班   

其實想問下大家, 會唔會比阿B一直係啟思讀上去  ? 定係只讀N1, K1轉去第2間?

我囡囡都係AM

早晨呀 大家,

妳地有無覺今年 多咗 d negative d comments 呀 ??

聽到都有小小動搖呀 ??

我囡囡收左pm班,但要再等迦南收唔收先.   
我個囡喺05年9月份出世

wingyu0704 寫道:

wingyu

如果迦南收, 妳0既  first priority 係咩 ??

又係咩原因呢 ??

珍妮花,你好呀,我b都收左上午n1,不過就無緣一切做同學仔.咁你有冇打算比阿b k1轉返上午班呀or有其他打算?
其實我同老公一路以黎都好buy啟思活動敎學方式,所以貴d都比佢係呢度開始佢口既校園生活.但又因為官觀區校網泒位床木床木地(好多媽咪都擔心的問題).所以都諗住k1再in下九龍塘d學校,唔得口既就留係原校繼續讀.

面包仔,

我又係好擔心呢個問題.

不過 咁細個就要佢長途跋涉返學, 我覺得好辛苦囉.

所以WHY 我都係 APPLY CREATIVE & CANNAN ONLY .

咁其實想問吓 PRIMARY SCHOOL 呢頭真係無好 CHOICE 呀 ?? (因為我對呢頭個校網一D 都唔熟 )   

LiBoBo,

如果迦南am班收的話,好大機會入迦南,am班可以送左阿囡返學先再返工,而且上午班的時間好似好用D.
如果迦南都喺pm班,就唔知道擇邊間好D?

LiBoBo 寫道:
[quote]
wingyu0704 寫道:

wingyu

如果迦南收, 妳0既  first priority 係咩 ??

又係咩原因呢 ?? [/quote]

面包仔~

我其實會寫信睇下轉唔轉到去am class, 唔得既, 其實pm都照讀架喇.....因為我返shift既, 其實佢返am or pm我都可以送佢返學或者接到佢放學...不過覺得am class時間好用d者..

K1既, 我都諗住會轉番出去kowloon tong試下...呢區既小學真係....麻麻...

面包仔 寫道:
珍妮花,你好呀,我b都收左上午n1,不過就無緣一切做同學仔.咁你有冇打算比阿b k1轉返上午班呀or有其他打算?
其實我同老公一路以黎都好buy啟思活動敎學方式,所以貴d都比佢係呢度開始佢口既校園生活.但又因為官觀區校網泒位床木床木地(好多媽咪都擔心的問題).所以都諗住k1再in下九龍塘d學校,唔得口既就留係原校繼續讀.

其實係唔係即使去九龍塘讀幼稚園,如果我地住官塘區,依然都係派官塘區既小學架?!

Hello,  我個bb都係下午班, 佢係十月出世. 但我想轉上午班, 因為進bb3:00p.m. 會睡晏覺, 唔知佢會唔會打瞌睡。 唔知下午班有幾多班呢?

我的囡囡都會是明年n1的學生,她叫晴晴       
‹ 上一主題|下一主題