用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人15分入到九龍塘官立小學....?
go

有無人15分入到九龍塘官立小學....? [複製鏈接]

有無人15分入到九龍塘官立小學....?

Re: 有無人15分入到九龍塘官立小學....?

我囝仔15分入吾到

qq88qq

hi......可惜你仔仔15分入吾到...next 2nd round你會否選九龍塘官立小學第一位??..我小朋友出年k3.我想選九龍塘官立小學...請給我意見..thank!!

九龍塘官小幾好架 ! 校舍大 ,設備都足夠 . 而且功課唔算多 ,但又有不同o既課外活動 .
我個仔係九龍塘官小讀緊 , 有時佢可以係學校做曬功課先返黎 ,咁多左o的時間睇課外書.
今年轉左個校長 ,佢好似好好 ,話會係學生成績方面訓練多o的 ,提升學校升 band1中學o既學生

如果你唔係想個仔入名校個類o既 ,九龍塘官小都o岩你.

不過 ,15分都幾難入

我囝仔己注冊陳守仁  

我bb15分, 入唔到....

qq88qq

恭喜你...聽聞陳守仁很難入..想問你仔仔in陳守仁考什麼?..因我都會考私校&直資 back up...thank!!

nataliewing

多謝你的意見...想問你知不知有冇人next 2nd round &  叩門ok...因仔仔老師說九龍塘官立小學好.

sorry 兩位我太多問題?..但我仔仔明年k3..我什麼都不識..仔仔讀kowloon tong 迦南幼稚園..住34綱..可以選那?

我個仔以前都係讀迦南 ,不過係富榮 ,
我地住35網 ,但派左去41網o既九龍塘官小
34網可選 :
陳瑞祺 ,有直屬 陳瑞祺中學(英中)
獻主會 ,升中派位派得好好,
35網就:
黃埔宣道
馬頭涌官立 (紅磡) ,紅磡個間比馬頭圍個間好
41網就:
拔萃小學 (英小)
基華 (九龍塘)

我朋友個仔前年
2ND ROUND, 1ST CHOICE LA LA
2ND CHOICE KOWLOON TONG PRIMARY SCHOOL
派到入去,大家5駛太擔心

K2的成績都几重要,英文要好, 因陳守仁面試, 老師講英文
‹ 上一主題|下一主題