用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 校服規格之...冷衫
go

校服規格之...冷衫 [複製鏈接]

校服規格之...冷衫

請問現於ec就讀o既學生著o既冷衫, 係咪一定要純深藍色o架呢 ?  我想織一/兩件vest俾阿仔出年著(織冷衫舖癮又起了 ), 請問有少少雜色o既深藍色冷會唔會俾校方reject呢 ?  我見純深藍色織出o黎好似好肉酸咁
^_^

Re: 校服規格之...冷衫

桁媽媽,

織冷衫舖癮又起了?不如織埋我小朋友個份.

其實都唔清楚有雜色得唔得?學校冷衫有校徽,只知道學校希望小朋友純樸,頭飾都要黑色.最好致電校務處問問.

我諗應該唔得 :

因為囝囝氣管敏感, 加上學校空曠的關係, 這個月初已買了一件深藍色的羽絨褸給他!

假如氣溫十度或以下, 希望學校可以讓小朋友穿著回校禦寒!

Super_nanny 寫道:
桁媽媽,

織冷衫舖癮又起了?不如織埋我小朋友個份.

其實都唔清楚有雜色得唔得?學校冷衫有校徽,只知道學校希望小朋友純樸,頭飾都要黑色.最好致電校務處問問.

: Super_nanny,  有機會見面時睇下你小朋友咩size 丫 ^^
^_^

thanks 咁多位, 咁等我睇下有無o的靚少少o既深藍色先.

我仔仔又係氣管感敏, 冬天著件厚少少o既冷背心會好好多o架 ^^
^_^

桁媽媽,

多謝先!有溫暖牌著啦!

: Super_nanny,  有機會見面時睇下你小朋友咩size 丫 ^^

HI,

有時間可唔可以教我織.

桁媽媽

我又要學, 我識小小咋

mandy_lee 寫道:
HI,

有時間可唔可以教我織.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

唉!我"直程"唔識!     

hi all,
          you are all "GREAT MOM". i also don't know and no interest.....hehehehehe   
your son or daughter so lucky, they have a great mom like you all. but my poor tiger....... sorry!
唉!我"直程"唔識!     
Tigermom

tigermom,

You are great mom, too!You love your tiger very very very much!

hi super_nanny,
          thanks for you calling me "great mom", in fact, i am a lazy mom...hahahaha anyway i really love tiger hehehehe  
tigermom,

You are great mom, too!You love your tiger very very very much!
Tigermom

tigermom,

It is not very easy for you to be a working mother. Right!?

hi super_nanny,
           to be a working mom really a HARD JOD.
in fact, tiger so poor because i have not enough time for him, luckily, he totally understand me, i will try my best.  
yes!!!!!
tigermom,

It is not very easy for you to be a working mother. Right!?
Tigermom
‹ 上一主題|下一主題