用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想請小朋友係救世軍幼兒園畢業
go

想請小朋友係救世軍幼兒園畢業 [複製鏈接]

想請小朋友係救世軍幼兒園畢業

想請教下,你地小朋友係救世軍幼兒園畢業,容唔容易適應小一d功課測驗,銜接上有無困難? Thank you!

Re: 想請小朋友係救世軍幼兒園畢業

v.lo

我個囡剛剛係救世軍幼兒園畢業,而家小一佢又讀得幾好,好開心 默書,測驗都有9字頭,初初個個上到去會有些唔適應,慢慢就會適應啦:
v.lo 寫道想請教下,你地小朋友係救世軍幼兒園畢業,容唔容易適應小一d功課測驗,銜接上有無困難? Thank you!

想請問一下,你的小朋友是在那類型小學就讀呢?(如傳統小學,活動教學,英文小學等....)

謝謝

Hebron
anna_gigi 寫道:
v.lo

我個囡剛剛係救世軍幼兒園畢業,而家小一佢又讀得幾好,好開心 默書,測驗都有9字頭,初初個個上到去會有些唔適應,慢慢就會適應啦:[quote]

v.lo 寫道想請教下,你地小朋友係救世軍幼兒園畢業,容唔容易適應小一d功課測驗,銜接上有無困難? Thank you!
[/quote]

anna_gigi 寫道:
v.lo

我個囡剛剛係救世軍幼兒園畢業,而家小一佢又讀得幾好,好開心 默書,測驗都有9字頭,初初個個上到去會有些唔適應,慢慢就會適應啦:[quote]

[/quote]

我個仔也是剛剛係救世軍幼兒園畢業,默書就OK,測驗就唔係好得,. 他現在在活動教學小學,初初個個上到去會有些唔適應,慢慢就會適應啦

Hebron
其實都屬於傳統小學[quote]
Hebron 寫道:
想請問一下,你的小朋友是在那類型小學就讀呢?(如傳統小學,活動教學,英文小學等....)

謝謝

Hebron
[quote]
‹ 上一主題|下一主題