用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學概覽vs明報升中
go

中學概覽vs明報升中 [複製鏈接]

中學概覽vs明報升中

中學概覽與明報升中選校全攻略之分別在那 ??

除小學派發中學概覽外, 那兒可索取 ??
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

Re: 中學概覽vs明報升中

Mrs.Chan 寫道:
中學概覽與明報升中選校全攻略之分別在那 ??

中學概覽比較正路,學校多隱惡揚善;明報升中選校全攻略多D其他料,如公開試成績等,因為要賣錢呀!

Mrs.Chan 寫道:

我都想知呀!

可以到以下網址:
http://embhsc.hkedcity.net/secondary/

其實明報升中d學校都係隱惡善揚,宣傳點會話我間學校只是得表面風光,內裏嚇死人.

familychan 寫道:
其實明報升中d學校都係隱惡善揚,宣傳點會話我間學校只是得表面風光,內裏嚇死人.

中學概覽D內容由學校自由發揮,但明報升中有多D敏感項目,如果學校唔肯比,即係學校想避開,大家都心知肚明係mud原因。

ccspy 寫道:
[quote]

中學概覽D內容由學校自由發揮,但明報升中有多D敏感項目,如果學校唔肯比,即係學校想避開,大家都心知肚明係mud原因。[/quote]

唔多肯俾資料係有兩大類學校
1)我係名校,唔洗俾資料,你都知我地位
2)唔比好過比,比在你咪知道我好差

[quote]
ccspy 寫道:
[quote]

中學概覽D內容由學校自由發揮,但明報升中有多D敏感項目,如果學校唔肯比,即係學校想避開,大家都心知肚明係mud原因。[/quote]

唔多肯俾資料係有兩大類學校
1)我係名校,唔洗俾資料,你都知我地位
2)唔比好過比,比在你咪知道我好差[/quote]
從學校ge立場看,唔俾多數是比大家預期認為係差左。尤其是依家咁ge戰國時代,有D機會重唔去演下

I also feel confuse about that!
小兒在沙官小考全級三十左右,自選揀沙官中及林裘謀,邊間有機會些?這個成績算band 1嗎?   
‹ 上一主題|下一主題