用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳比諾國際幼稚園 (tko 廣場) 好嗎? 有冇家長既小朋 ...
go

將軍澳比諾國際幼稚園 (tko 廣場) 好嗎? 有冇家長既小朋友讀緊...請分享.. [複製鏈接]

將軍澳比諾國際幼稚園 (tko 廣場) 好嗎? 有冇家長既小朋友讀緊...請分享..

我因為想比囝囝k1 讀全日班自己接放學, 因為呢間可以6點後先接, (現在囝囝讀緊富康deborah 半日班) 同埋園長話好多小朋友都返全日班, 咁囝囝又唔使覺得lonely.  而園長亦話佢地派既小學都ok, tko 既小學一定冇問題...

有冇家長可以比d意見呢?  

醒目開學勳章

Re: 將軍澳比諾國際幼稚園 (tko 廣場) 好嗎? 有冇家長既小朋友讀緊...請分享..

I have visited that school and the environment is quite good.  However, I really don't like the 園長, very "hard sell" and always ask us to pay deposit first....etc.

Re: 將軍澳比諾國際幼稚園 (tko 廣場) 好嗎? 有冇家長既小朋友讀緊...請分享..

funny,

我同意呀..不過佢已改善左好多..唔知係咪有人話過佢呢.??    我之前係呢度返playgroup, 其實個園長心地都好好架..記得有一次佢見我囝囝話肚餓要食飽飽, 佢即刻去kitchen 度攞件cake  比佢食..同埋佢其實個人都ok 既, 只不過係hard sell D 咁.

咁你個囝囝讀邊間呀?

Funny 寫道:
I have visited that school and the environment is quite good.  However, I really don't like the 園長, very "hard sell" and always ask us to pay deposit first....etc.

你仔仔有返playgroup...我0岩0岩打算幫亞仔報..你覺得佢地既playgroup ok?

My daughter study  in the nursey class in BiLok for few month, I feel the teacher is ok, although 園長 always speaking but I feel she love her student, she always give some snack or sticker to her student when they leave school.  My daughter like this school and teacher.

醒目開學勳章

Hi smilebaboo,

我個囝而家係保護兒童會讀緊n1, 不過k1會過返坑口讀, 因為我老公唔想個囝要搭車喎!  

我囝囝之前歲半時我就同佢返呢間既playgroup, 都ok 喎..又有鬼婆(好nice)教佢地少少野!  囝囝自返左playgroup 之後冇咁怕醜, 開頭喊到死死下..之後我行開佢都唔會喊...我都幾滿意..

creamychoy 寫道:
你仔仔有返playgroup...我0岩0岩打算幫亞仔報..你覺得佢地既playgroup ok?

咁你囡囡仲有冇係度讀呀?

bbapple 寫道:
My daughter study  in the nursey class in BiLok for few month, I feel the teacher is ok, although 園長 always speaking but I feel she love her student, she always give some snack or sticker to her student when they leave school.  My daughter like this school and teacher.

funny,

我就係唔想卓楠要坐車返學..所以唔想去咁遠.  而我想佢k1返全日班呀.  時間放面biko 係好好law..我可以自己去接佢放學.  唉..但又驚下錯決定 (因為佢現在返緊德寶半日好開心, 但係佢既全日班放學時間唔係好好...5:30pm 就要接, 老師話多數都唔會遲過6pm 就會接晒走..咁卓楠會好lonely)....

Funny 寫道:
Hi smilebaboo,

我個囝而家係保護兒童會讀緊n1, 不過k1會過返坑口讀, 因為我老公唔想個囝要搭車喎!  

smilebaboo,
乜 德寶全日班放學 5:30 之後會無咩小朋友o架 ???
我重諗住 出年俾囝囝讀全日 n1, 放工趕 6點去湊....
如果係咁, 囝囝咪孤伶伶, 好慘....    

係呢 ~ 請問對德寶富康 , 老師對小朋友 nice o麻 ? 好唔好o架 ??
我都揀緊 比諾 同 德寶.....

HI everybody,

請問有沒有比諾國際幼稚園web site,
我囡囡明年可讀k1,現在開始尋找好的幼稚園,
希望大家可以給些意見.謝謝!!

醒目開學勳章

其實個園長係唔係等如校長?   

係呀..我問過老師..佢話佢地d 小朋友好少6pm 先接架喎...唉..咁我識飛都唔掂啦!!  佢仲話唔suggest 我地6pm 先接..對我黎講咁咪同返半日冇分別, 都係要揾人接, 唔可以自己接..

其實我覺得deborah d 老師都幾好..雖然好似好cool咁..但係佢地都好好, 好care 小朋友, 我囝囝個班主任仲會幾日會call 我講下囝囝情況..呢一點我好appreciated.  

不過其實biko 既老師都好好, 我同囝囝返playgroup 時, 見過幾個老師都好好..好有愛心, 不過返playgroup 果d 都係教n1架...所以唔知k1 果d 點樣...

jolo 寫道:
smilebaboo,
乜 德寶全日班放學 5:30 之後會無咩小朋友o架 ???
我重諗住 出年俾囝囝讀全日 n1, 放工趕 6點去湊....
如果係咁, 囝囝咪孤伶伶, 好慘....    

係呢 ~ 請問對德寶富康 , 老師對小朋友 nice o麻 ? 好唔好o架 ??
我都揀緊 比諾 同 德寶.....

funny,

我諗係唔同架..不過我唔sure, 因為有一次我叫左佢做校長, 佢有意無意咁話番比我知佢叫x 院長...嘻...院長係咪即係admin of the school 呀...我真係唔清楚...

Funny 寫道:
其實個園長係唔係等如校長?   

我諗佢係冇website...因為我之前都想揾..不過揾唔到..

wunhei 寫道:
HI everybody,

請問有沒有比諾國際幼稚園web site,
我囡囡明年可讀k1,現在開始尋找好的幼稚園,
希望大家可以給些意見.謝謝!!

smilebaboo,
thx ~
5:30, 我都一樣... 識飛都唔掂喎....    
問過鄰居, 佢囝囝o岩岩升小一, 之前係讀得寶(傳統班), 佢話因得寶課程比較深 & 一向有默書, 所以昇小一完全無問題, 反而有 d 同學仔就唔慣, 好辛苦...
唔知比諾 d 課程之類, 係咪同得寶咁上下呢 ??

唉 ~ 其實, 我真係想囝囝幼稚園開開心心, 無咩功課、唔駛默書考試....... 可惜 hk 一般小學....     ... 我又無 $ 俾佢讀國際學校...   

jolo,

係呀...我都聽到好多人話deborah 係比其他深d..而好多因為囝囡唔適應而k2 轉校, 不過我都係覺得最緊要bb 能適應到, 返學返得開心..我囝囝現在每朝都吹Daddy 同佢返學, 都好開心..問佢返學開唔開心佢都話開心..有時仲會一早剛醒就同我講返學好開心...所以我先至擔心同佢轉校既決定會唔會係錯...

不過, 尋日老公同我講, 老爺話如果間學校係好就唔好轉, 佢會每日黎接囝囝放學, (其實好辛苦架, 因為老爺住青衣...我地tko), 佢話當返工喎...    我真係好感動....   

jolo 寫道:
smilebaboo,
thx ~
5:30, 我都一樣... 識飛都唔掂喎....    
問過鄰居, 佢囝囝o岩岩升小一, 之前係讀得寶(傳統班), 佢話因得寶課程比較深 & 一向有默書, 所以昇小一完全無問題, 反而有 d 同學仔就唔慣, 好辛苦...
唔知比諾 d 課程之類, 係咪同得寶咁上下呢 ??

唉 ~ 其實, 我真係想囝囝幼稚園開開心心, 無咩功課、唔駛默書考試....... 可惜 hk 一般小學....     ... 我又無 $ 俾佢讀國際學校...   

smilebaboo,
你 老爺真係好好呀 ~~~    
如果係咁, 橫掂 囝囝返得開心, 會唔會考慮留番係德寶 ?
橫掂比諾長期收生, 萬一有變都可以到時先轉丫.....

我重煩緊, 第日收 5點, 點趕 5點半到幼稚園 (由土瓜灣返 tko).........    

smilebaboo:
我個仔現在係比諾國際幼稚園 (tko 廣場) 讀緊學前班,起初都唔係好鍾意園長,因為她的語氣很差,很商業,但讀洛又唔係咁差,起碼D老師好有愛心,同埋課程都幾深,讀了4個月,小朋友已經懂A-L,數目字1.2.3.4.5.都好鐘意返學.而且園長都唔係咁衰,只係收生心切!   

有時間入黎參觀下
http://hk.myblog.yahoo.com/nicnicfish2005

其實除了比諾, 尚德區都有幾間幼兒園可以比家長6:00 ﹣ 8:00PM接放學,我就同個女報左神召會康樂, 校長都好NICE!
‹ 上一主題|下一主題