用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問天水圍哪幾間小學可以列入十項之選呢 ...
go

請問天水圍哪幾間小學可以列入十項之選呢 [複製鏈接]

Terence824 該用戶已被刪除

請問天水圍哪幾間小學可以列入十項之選呢

Re: 請問天水圍哪幾間小學可以列入十項之選呢

伊利沙伯中學舊生會小學分校
伊利沙伯中學舊生會小學
天水圍天主教小學
天水圍官立小學
天水圍循道衛理小學
香港普通話研習社科技創意小學
獅子會何德心小學
香港潮陽小學
潮陽百欣小學
樂善堂梁銶琚學校

1)  和富慈善基金李宗德小學
         - 直資英文小學, 學生英語及普通話一流

2)   天水圍天主教小學 - 多功課及程度夠

3)   香港潮陽小學 - 多功課及程度夠, 同事話派位唔錯

4)  天水圍循道衛理小學

我想問吓72網只有25間學校,係填晒25間定只係填自己心儀10間呢,
[img align=left]http://home.pchome.com.tw/good/fang600213/bmp/bmp-h/6-16.gif[/img]

當然填哂25間啦,
但係若然你最後果15間係點都唔會讀的話,咁就填唔填都冇所謂了

sandylaw 寫道:
當然填哂25間啦,
但係若然你最後果15間係點都唔會讀的話,咁就填唔填都冇所謂了

話需如此,但如果真係只填10個選擇,萬一個除機號碼又好鬼低/後這樣就杰了,電腦scan妳張表去到就十個choise之後仲未分配到學位比妳,就會stop佐你份表,到全港學生都分好晒學位,電腦先會處理之前未分到果D表,到時沙頭角都有得妳去呀。有D家長成日講,點解我都無填到果間學校,又會派佐去呢?就係佢只係填佐果D出名D或心儀學校,其他就一間都無填...結果 。當然妳可以話就算填佐又派到,自己都吾會畀個囝囡入讀這就是另一回事了。
‹ 上一主題|下一主題