用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 文理泳會....一個字"Cheap"
樓主: ada55667788
go

文理泳會....一個字"Cheap" [複製鏈接]

Re: 文理泳會....一個字"Cheap"

Which YMCA??? Tsimshatsui or Yau Ma Tei

My son has been learning swimming in YMCA, Yaumatei since last summar hoilday.  He learnt good at that course.  He had joined the other swimming course including private coach and 3 swimming class, but all of them required him to swim, swim and just swim.....  But in YMCA, he has learnt the swimming techique for 3 swimming types just nearly one year.  So I very appreciated for their teaching.

janhoo818

文理泳會, 去年暑假時我仔仔報過, 請各位媽咪不要被<包教曉>的字眼欺騙.

有邊個泳會敢話「包教曉」,就是文理話12堂「包教曉」,若不懂, 補堂補到識, 所以那麼貴都有人報,為每堂$150, 比人貴成半, 只是包識沒所謂, 但是只是游到幾下就算, 連基本游水呼氣吸氣都不教, 要升級才教, 你話是否合理. 今年要重新學過.

janhoo818

文理泳會, 去年暑假時我仔仔報過, 請各位媽咪不要被<包教曉>的字眼欺騙.

有邊個泳會敢話「包教曉」,就是文理話12堂「包教曉」,若不懂, 補堂補到識, 所以那麼貴都有人報,為每堂$150, 比人貴成半, 只是包識沒所謂, 但是只是游到幾下就算, 連基本游水呼氣吸氣都不教, 要升級才教, 你話是否合理. 今年要重新學過.

得啦~~人人都知你個仔去報過啦~~
唔使2個message 一樣既~~

文理有個鬍鬚叔叔  好HIT的
以前坐巴士 roadshow 同電視廣告看過看過
好得意
泳會都好些只有 文理,史丹褔,海天堂 賣過廣告

各位, 我曾於學生時期應徵過文理當教練,奉勸各位千萬不要報名! 正如Ada所講, 教練常常不同. 原因是鬍鬚佬會要求應徵者未受聛先教一堂, 美其名是從中考核教練是否合適, 實際是慳了一堂教練費! 當年年少無知, 跑了去應徵, 還記得當天下雨, 水溫有點冷, 有個大約5歲的小妹妹跟我說很冷, 要求上水, 我看她冷得直發抖, 就告訴鬍鬚佬轉告她家長. 怎料他竟叫我讓她在水裹多[沉]15分鐘才讓她走. 原因是他怕那小朋友太早上水, 家長會要求補堂! 我到現在還記得那小妹妹有多可憐! 所以即使後來獲聛, 我都決定不會在這間毫無人性的泳會教水!   
朗朗BB已於2005年8月28日係廣華醫院出世啦! :-D :-D :-D

人哋喺呢度講緊自己嘅血淚史,講緊自己如何被騙嘅經歷,聲討緊「糊蘇篤篤」,你就喺度講xxxx好,都唔貼題嘅!唔該你言歸正傳好噃!

[quote]

ugly-duckling 寫道:
XXXX is very good.

我曾經係壹周刊睇過一編報導關於呢間游會係呃人ga...你要小心d 因住比人呃@@

海天堂泳會?係邊ga@@

海天堂???
咩唔係賣龜靈膏嫁咩?????

我咪係果個報導其中一個家長law....
余佬 寫道:
我曾經係壹周刊睇過一編報導關於呢間游會係呃人ga...你要小心d 因住比人呃@@

yiumun 寫道:
到係大泳會有信心d,咁多間分店,都唔會點呃人

多分店 = 唔會點呃人?!   

大會如南華會都只得一間,多分店嘅除咗「史到痺」都諗唔到邊一間,如果真係「史」,佢就唔係大會,而係超特大會。佢的確唔會呃你,願者上釣啫。知不過,喺度學完重「敝」過唔學,係D錢多又冇腦嘅人才會去。徙錢事少,徙時間事大嘛。學咗2年都仲喺識拑地游水,兼且啲姿勢仲係冇眼睇個隻,人哋係第2D會學2年都已經可以去大池参加比賽囉,你聽吓坊間點講呢個「史到痺」就知道佢哋掂唔掂喇!

yiumun 寫道:
到係大泳會有信心d,咁多間分店,都唔會點呃人

‹ 上一主題|下一主題