用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人用過 "條碼閱讀"
go

有冇人用過 "條碼閱讀" [複製鏈接]

有冇人用過 "條碼閱讀"

我剛剛經過我家商場, 見到介紹 "條碼閱讀" , 我覺得好貴, 但又唔知 work 唔 work ? 想問吓有冇人用過, 比啲意見我.

Re: 有冇人用過 "條碼閱讀"

WING0308 寫道:
我剛剛經過我家商場, 見到介紹 "條碼閱讀" , 我覺得好貴, 但又唔知 work 唔 work ? 想問吓有冇人用過, 比啲意見我.

Hi,

從沒有聽過,多少錢?我也想知是甚麼。

Cheers
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

睇>>>>>>>呢度

norakyng 寫道:
Hi,

Cheers
該用戶已被刪除

Thanks!!     

samenthababy 寫道:
睇>>>>>>>呢度

[quote]
norakyng 寫道:
Hi,

Cheers
[/quote]

條碼就唔係好貴 @$0.7 一個條碼, 一本 longman express 1a 大約 $280, 但部機就好貴, 要成 2600.
所以咪想問吓用家意見囉.

RACHEL&MAVIS 寫道:

看似幾得意,一定唔平

但唸心深一層,我就覺得較為花巧,而且係單向學習   

Is it barcode reading?
That is a kind of data capture method commonly used in supermarkets and many kinds of retailing businesses. The barcode is a number of vertical backlines with different thickness. You should have seen it on various kind of products (i.e. universal product code).

My personal opinion is NOT to waste money on this kind of gimmick.

WING0308:

我三年前已經買咗,我買時$六千幾嗰套,當時我都覺得好貴,但係可以令他感興趣,所以買咗,我小孩好鍾意玩,成日開機入碟攞支光纖筆及取書讀,佢時常用光纖筆重複讀生字及句字,我覺得幾好,句字或生字有唔明可以重複用光纖筆讀,你可以自己睇吓有冇需要囉,我小孩已經用了三年,用部機及光纖筆讀英文、普通話,我自己覺得開CD讀要按回制讀幾煩。

Boliviaisrael,

唔該晒你啲意見        其實我都覺得好似幾好咁, 但價錢又真係貴咗啲囉. 咁你個小朋友 e+ 幾歲呀 ?? 每本書計一本都要成 3xx(一年級) , 如果到咗高年級咪仲貴囉. 一個學期 only  英 & 普通話都要成 6xx , 都咪話唔貴. 最離譜部機咁死貴. 真係長線投資, 平啲都話. 所以真係要考慮吓.  如果有二手機買就好啦  !!

WING0308:

我小孩6歲,我自己就鍾意部機可以重複用支光纖筆重讀,WING0308 其實在乎你有冇需要比小朋友用這部機,當年自己亦不是即時講買,見過它們在商場做展銷會都好多次,當時我小孩見到都好開心,不過我當年考慮同你一樣,價錢又真係很貴,所以考慮咗很久很久,最後我都是買咗,我自己覺得上到高年級學習英文或普通話程度都很深,用CD機聽啲英語一篇一篇都未話唔深呀,重複聽又要按回制,其實你可以考慮清楚啲,我自己真的考慮咗差不多一年呀。  
‹ 上一主題|下一主題