用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

宣道幼稚園2007 K1

仲有11日,就有結果喇

收到信既媽咪,請記得快d係到報枓呀  

Re: 宣道幼稚園2007 K1

I am also waiting for the result. A bit nervous.
mya 寫道:
仲有11日,就有結果喇

收到信既媽咪,請記得快d係到報枓呀  

仲有10日, 真係有少少緊張   

my friend told me "I do the best, God do the rest!" so i can take it easy loo  

good luck to all you
該用戶已被刪除

雖然報考宣幼有2千幾人, 但好多都放棄左唔去interview, 因為好多幼稚園都派左彩, 如民生, 培正....

Duggie'sMom 寫道:
非常可靠消息: 今年報考宣幼有2千幾人。 學位只有120個,即是大約20人爭1個位!

醒目開學勳章

2千幾人 ? 我個囝1月27日上午10:30 interview, 編號係1269, 朋友都係27日但係下午2:30 interview 編號係 1550, 而1月27日係最後1日 interview, 咁你地諗吓有幾多人呢 ?  
放鬆 d  la 各位, 隨緣.

cway寫道,

my friend told me "I do the best, God do the rest!" so i can take it easy loo  

good luck to all you  

咁宣道係咪你地既1st choice? 還是已有其他幼稚園已收了啦.

melody1234

係,宣道係1st choice, 希望有好消息.  因我囡囡未有offer, 全部都係waiting list.

melody1234,

我心儀既學校都係waiting list 呀, 不過有d 已經開始有信話收, 我諗係因為開始有家長放棄d 位. 你有冇寫信去學校求位呀? 我覺得你搵定後路好d, 宣道始終都5係少人爭呀!

cway,

請問你收到那間幼稚園既後補offer?  我未收到任何後補取錄既消息,真係好worry...

我知宣幼都好難入

mya,

你等既學校如果你kentville or st.cat 呢d, 我會令你失望喇

cway, mya,

培正已收我囝, 但我都等緊宣道結果, 如果都收, 我都唔知選邊間, 十五十六.   我都好想快d結果, 如果唔收, 咁我就唔駛再諗.

melody1234,

我識得有朋友, 培正收左佢個仔, 佢連宣道都冇去考, 因為培正係佢既 1st choice!

cway,

呢幾間都係waiting - 九龍靈糧, 礸石山靈糧 同 民生,希望遲d有消息喇 :

melody1234,

培正都係一間很好既幼稚園,仲有係一條龍,如果我係你就會選培正,唔洗攄心小學同中學 :

我同我個仔報咗宣道同創價,
但之前創價已經收咗我個仔連留位費都交埋,
由於我老公好鍾意創價,
所最後都冇去宣道inn,
我諗一定會有好多我呢啲case出現,
所以等宣道既媽媽又會有大啲機會喇!

melody1234 寫道:
cway, mya,

培正已收我囝, 但我都等緊宣道結果, 如果都收, 我都唔知選邊間, 十五十六.   我都好想快d結果, 如果唔收, 咁我就唔駛再諗.

melody1234:
其實你自己都心中有數..........宣道收唔收都唔會影響你最終決定,係唔係!?  那你何不比機會其他真正等宣道既人。
恕我直言!但希望你明白其他在等(手上冇backup)心情~~

hlbaby2004
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14
‹ 上一主題|下一主題