用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教荃灣區媽咪
go

請教荃灣區媽咪 [複製鏈接]

請教荃灣區媽咪

我係新手媽咪,想請教下各位

家住荃灣,想搵間區內的幼兒園俾仔仔讀N1,想請教邊間幼兒園好呢(有人話救世軍,但聽講一出世要報名,所以無再考慮呢間)

另外,夠竟幾時要同仔仔報名讀N1呢?

Re: 請教荃灣區媽咪

如果住得唔係太遠離大窩口,都唔一定要報荃灣救世軍,大窩口果間都ok.
再唔係荃浸都好,邊咩良都ok. 不過你考慮要全日定半日先啦!
報名讀N1, 最好係快一歲前報, 有好多學校可能set左時期收form (年頭年尾), 但你早比都無所謂...
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

d2343130,
乜咁快要報架la~~咁我咪要同仔仔報名.....
其實我無諗定半日定全日,不過多數揀半日先,可唔可以到半路中途轉全日?
另外我想問下,呢幾間係咪上網download form係要親身去攞form?
對唔住,我係問題c6
唔該晒

妳BB幾大呀, 要甘快報名架喇, 睇荷花果本書(精選) 話

香港道教聯合會圓玄幼稚園 & 聖公會荊冕堂士德幼稚園 好

or 以下網址有其他參考

http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/district.php?dis_id=14

近排我都煩緊,想BB讀全日N班,通常幾時報名?

我BB10個月大呀~~~哎呀,要開始煩佢的入學問題tim~~
cwhtcybb 寫道:
妳BB幾大呀, 要甘快報名架喇, 睇荷花果本書(精選) 話

香港道教聯合會圓玄幼稚園 & 聖公會荊冕堂士德幼稚園 好

or 以下網址有其他參考

http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/district.php?dis_id=14

+3金熱血 貢獻勳章

NOW!!!!!!!!

南瓜 寫道:
近排我都煩緊,想BB讀全日N班,通常幾時報名?

咁有無媽咪知,荃浸難唔難入?有無校巴架?
‹ 上一主題|下一主題