用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友一星期學3堂游泳辛苦嗎?
go

小朋友一星期學3堂游泳辛苦嗎? [複製鏈接]

小朋友一星期學3堂游泳辛苦嗎?

HI,

小朋友4-5YRS. 暑期泳班要報2星期學8堂游泳,
妳地有冇試過泳會要求這樣呢?

THK
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

Re: 小朋友一星期學3堂游泳辛苦嗎?

我試過,都ok喎!

我都試過初學時一星期三堂都ok, 但依家佢就只想游二堂lu.

本來亞女1星期學堂, 但暑假因為泳會租唔到場, 頭兩星期冇得游, 要由13-30/7 (一, 三,五)游8堂, 8月都一樣2星期游8堂, 之後2星期停游 , 對咁細小朋友來講, 佢應付到嗎? 再加上原本8堂學費學8星期, 而家8堂學費學2星期, 係唔係好貴呢?

[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

我大仔5歲時試過一星期三堂,唔辛苦,因為泳班唔只佢一個,佢唔會成堂不停咁游,所以係 ok既。

不過,如果係一對一,佢會無得休息,就會幾辛苦囉。

仲有,亦視乎小朋友鐘唔鐘意玩水,教練有無令小朋友覺得好玩囉。

係唔會辛苦的,
但一定唔好去露天泳池,
變左黑猪就慘!!!

我都係覺得視乎自己情況, $只係堂數濃縮

瀅瀅媽咪 寫道:
本來亞女1星期學堂, 但暑假因為泳會租唔到場, 頭兩星期冇得游, 要由13-30/7 (一, 三,五)游8堂, 8月都一樣2星期游8堂, 之後2星期停游 , 對咁細小朋友來講, 佢應付到嗎? 再加上原本8堂學費學8星期, 而家8堂學費學2星期, 係唔係好貴呢?

我覺得初學密 d 會好 d ,因為隔得疏反而會唔記得。

不過,如果係學完兩星期,停兩星期,再學兩星期,咁又唔好囉,因為停左兩星期,中間又會唔記得 d !!

醒目開學勳章

hi,

其實好睇你小朋友鍾唔鍾意游水,我上年暑假我的愛兒(上年九歲)就一星期上三堂,不過是自組泳班一對四(全部都是朋友的兒女),他亦說
我叫旭薯!我好乖乖,所以daddy,mummy and 哥哥好錫我......

一星期學兩至三堂都 ok 的, 最重要係個教練識得如何安排上課的內容, 如果堂堂都一樣, 小朋友咪好容易覺得悶又覺得好辛苦.
初學的小朋友, 係就係游得密一些會有多進步, 不過, 如果一星期三堂都係咁用水"就", 浮下浮下的游, 結果都係浪費時間的.

hi,
妳地小朋友而家在那間學游水呢? 其實我女而家在海熊游泳會, 妳地聽過未呀? 佢係在公眾泳池學, 不過佢租左澳洲國際學校個池教, 九龍塘方便我, 同埋冇出面公眾泳池咁多人, 1:3 價錢唔貴,咪試law, 不過只是暑假要學1week 3堂, 驚亞女辛苦, 但而家聽了咁多媽咪話唔怕, 我都放心.

thk

我囡囡剛剛報左名在海熊游泳會,在澳洲國際學校個池學游泳, 不過唔之收唔收, 要7月初先知道有冇位, 不過只是暑假要學1week 3堂,應該可以應付到, 唔係暑假亞囡喺屋企做咩好.
‹ 上一主題|下一主題