用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 清水灣ESF Vs St. Cathine
go

清水灣ESF Vs St. Cathine [複製鏈接]

請各位給与意見. K1入讀清水灣ESF 好還是 St. Cathine 好? 請問有沒有子女在 其中一間就讀?
   0    0    0    0

你兩間都收左呀

好叻呀

讀完 st.catherine  幼稚園
有冇st.catherine 小學升

回覆 #1 Y6baba 的文章

St. Catherine doesn't have primary school, though its graduates are the favourites of many famous primary including, DBS, DGS, APS, Ying Wa, etc.

醒目開學勳章

呢兩間係完全唔同嘅幼稚園, 如果兩間都收咗, 就應該以目標小學為取捨.

但係, 所以難選擇是因為不知ESF的小學(甚至中學)好不好,請問能否提供意見, 讀傳统小學是否太辛苦-填鴨 ?

原文章由 RAA 於 08-3-10 17:09 發表
呢兩間係完全唔同嘅幼稚園, 如果兩間都收咗, 就應該以目標小學為取捨.
‹ 上一主題|下一主題