用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣的(康傑/宏褔/卓思/啟思)的N1,邊間好? ...
go

青衣的(康傑/宏褔/卓思/啟思)的N1,邊間好? [複製鏈接]

我對幾間都唔熟,其實呢幾間的教學理念有什麽不同之処,邊間好D.
可否提供多些資料參考?

Thanks!
   0    0    0    0

其他的不知道,我個仔就讀康傑N1,佢地係基督教學校,教導小朋友自理能力,老師好到不得了,我個仔眼仔紅左或者有鼻水都會打電話通知我,有時老師成夜晚9點都仲O係學校做O野,校工又好人,我個仔每次番完學都好開心,仲成日話好鍾意XX老師同XX校工。教英文教得不錯,我個仔好鍾意打開本書讀番老師教的字。

我都覺得康傑好,我大女係康傑讀k2, 細女讀n, 返學後乖左, 有禮貌及主動

今日卓思要交表我都放棄左啦,之前同囡囡去學校拿表格,我囡囡極度唔鍾意,唔肯叫人,係咁拉住我走,學校俾我印象好差,D助教老師,見到家長同小朋友好似扮見唔到,好多老師都冇乜笑容,我以為係我囡囡既問題,完來第2次去第2間學校面試,佢超級鍾意,主動同老師玩,又叫老師午安,囡囡堂哥都讀卓思,我覺得好一般,筆劃同價值觀念都好差,可能係佢個人既問題啦,但勝在有好大機會可以升到上主恩小學

我兒子就讀康傑, 它是活動教學. 校長老師都很好. 跟家長的互動非常密切. 每一個禮拜都可以觀課.

囡囡讀宏福國際. 全活動形教學. 每天,有STORY TIME,唱遊. 勞作堂. 老師EVERY FRI 會派返這個星期所做的勞作, EVERY 2 WEEK ,會把所教的東西MAIL 給家長.
不過. 老師是不會主動打電話給家長, 家長有問題,可直接MAIL  給老師.

囡囡返了兩個個月堂,識講很多英文單字,而其他同學,一整首英文歌都唱到出來.
現階段,無功課. 亦無教中文!.
‹ 上一主題|下一主題