用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問約中英文主流班的課程克
go

請問約中英文主流班的課程克 [複製鏈接]

請問約克中英文主流班每天有多少時間學英文及普通話的?
   0    0    0    0

請問英文NET時間是否每天只有25分鐘, 普通話一星期只有1-2堂?

K1 - NET 每天30分鐘 / 普通話一星期一堂30分鐘
原帖由 kaykaychow 於 10-12-7 10:14 發表
請問英文NET時間是否每天只有25分鐘, 普通話一星期只有1-2堂?

回覆 3# 蚊蚊PIG 的文章

英文時間這麼小,小朋友可以學好英文嗎?

其實減去食茶點時間、去toilet時間,有時又上音樂堂,每日既比例上我覺得ok。
現時我覺得滿意,起碼有時我同佢睇番o的書,我讀錯佢會糾正我,我唔識佢又扮老師教我,証明佢有吸收。
原帖由 kaykaychow 於 10-12-7 10:43 發表
英文時間這麼小,小朋友可以學好英文嗎?

回覆 5# 蚊蚊PIG 的文章

York 的賣點是英語,真是有些失望。

謝謝!

唔明你既失望從何而來......
原帖由 kaykaychow 於 10-12-7 15:12 發表

謝謝!

醒目開學勳章

原帖由 kaykaychow 於 10-12-7 15:12 發表

謝謝!
失望係讀了無進步, 定係失望唔係full time NET ?  
我囡讀主流K1, 讀了幾個月, 返屋企英文唔係講單字, 而係講句子, 我對小朋友進度同YORK教法一點都無失望喎

回覆 8# rosebud 的文章

我覺得英語時間太小,3個小時課堂,只有30分鐘英語,作為一間重視英語的學校,有點不合比例。

但係我個女英文真係好有進步喎, 佢成日講:

the lift is going up...
i am a girl..
Tung Tung is my friend...
what is that mean, mammy?
i am taking bath...
I want some more soup pls...

其實仲有好多好多.... 我唔知學校用咩方法教佢.. 但係我就好滿意進度.. 同埋佢真係好鍾意英文, 你可以再考慮下!!

有問題想請教...
我仔仔出年入K1主流班,記得係簡介會聽過校長講有關考Starter,
請問是否在正規課程已經會教授有關的內容?須不須要再參加其他的Starter課程班?
亦聽過有家長說過York的英文程度很好,請問主流班的程度如何?

約克出名英文好唔係呢幾年嘅事, 佢以前只有主流班, 國際部係今年先開, 我地係第一屇學生, 所以主流班應該都唔會差得去边...

MY GAL GOT ACCEPTED FOR INTERNATIONAL PM CLASS OF 2011-2012.

可不可以詳細講吓每日英文堂 / 國語堂 / 廣東話堂 /茶點怎樣分配時間 ? 是否不同堂不同老師 ? NET 是白人或其他NATIONALITY ? 老師O.K.嗎 ?

TKS FOR SHARING.
‹ 上一主題|下一主題