用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有沒有人知道沙田區幼稚園那間好? (不是私校) ...
go

請問有沒有人知道沙田區幼稚園那間好? (不是私校) [複製鏈接]

請問有沒有人知道沙田區幼稚園那間好? (不是私校) 因為我都是新手媽媽, 有很多人話幼稚園是對將來升讀小學很有關連..............請大家幫幫我解答一下,謝!~
   3    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 CW-KK 於 11-9-9 17:13 發表
請問有沒有人知道沙田區幼稚園那間好? (不是私校) 因為我都是新手媽媽, 有很多人話幼稚園是對將來升讀小學很有關連..............請大家幫幫我解答一下,謝!~ ...

咁你最好睇吓小一派位嘅玩法先!

你睇完就會知: 讀乜KG同派到邊間官津小學係 毫無關係

btw, 沙田區好KG,我自己鍾意平安福音堂,因為係用蒙特梭利教學法!
仲有~ 較熱門嘅,有英普教學嘅孫方中
恐龍家

小學係大抽獎,
同幼稚園都無關係.

但如果in case叩門時,
妳既小朋友係來自相熟友好既幼稚園,
就話唔定都有dd關係,
"關係"既野,
真係冇人知.

我就like平安福音堂幼稚園,
佢重點係用聖經及蒙特梭利教學法,
運用得仲好有進步.

而k2同k3係用蒙特梭利既混齡教法,
一齊上堂,
老師係分科咁教(數學,語文,藝術文化,日常生活,感官{唔知有冇記錯]),
體育音樂就日日都有.
英普都係必有.

老師就真係好有愛心,
家長教育又做得好好.

咁當然,
都會有缺點,
就係校車安排唔係咁好,
但今年好似轉左公司,
好好多,
我小朋友唔洗咁遊車河.

回覆 1# LilianLegend 的文章

我都係新手媽媽,
想請問沙田區內有全日制的幼稚園,
有哪幾間可以一試??

我的小朋友較好動,現正返全日制幼兒園,謝!
‹ 上一主題|下一主題