用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正有無Waiting list?
go

培正有無Waiting list? [複製鏈接]

其實培正有無waiting list? 我收到的是reject信.有無人的信係有waiting list?

吾知收到的學生要幾時註冊?會吾會call人後備呢?

有人話佢地收人都好睇父母的職業,吾知係吾係真?

goodgoodluck  培正有waiting list  發表於 12-5-17 13:55
   1    0    0    0

培正好早已經交咗留位費,今個星期亦都開始交書簿費,我諗要放棄既都決定晒喇,有冇waiting真係唔知喎?

我相信佢地唔會特別睇父母既職業,因為我只係全職家庭主婦,老公亦唔係專業人士,所以應該冇關係。我覺得收生既標準向來只有學校至知,當日負責in既老師,填既問卷,父母係咪舊生,小朋友當日既表現等等......應該全部都會考慮,最重要當然係加埋運氣啦!

回覆:bagman 的帖子

Reject咗唔好想啦!令自辛苦呀!

係有Waiting架, 據聞收生240人, 而waiting既人數好似少於240 (不過唔知真定假) ,只知我囡囡係waiting既一份子, 但個人相信很少人會放棄PC既位, waiting 同reject分別不大.......

回覆:培正有無Waiting list?

早幾年我朋友個仔係waiting list 入架。

I would give up PC pm & sent letter to school.
good luck to u all !

前年情況: 培正俾出嘅offer超過240人, 基本上所有學校都會係咁, 因為預左有人會turn down個offer! 但結果放棄學位人數唔多, 結果收爆左, 有d班有32個學生! 所以無位放出俾waiting list! 今年情況就未知! 但肯定有人會唔揀PC的!

回復 davywm 的帖子

兩年前試過咁,因為pc自己都估不到幾乎無人放棄offer,結果我女果班到現在也有32人呢!

davywm  me 2, 阿仔o哥班都係32人!  發表於 12-5-17 15:10
‹ 上一主題|下一主題