用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇在荃灣救世軍伍國偉幼稚園的家長呀??? ...
go

請問有冇在荃灣救世軍伍國偉幼稚園的家長呀??? [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問有冇在荃灣救世軍伍國偉幼稚園的家長呀???

我有問題,想請教.
Thanks!

醒目開學勳章

Re: 請問有冇在荃灣救世軍伍國偉幼稚園的家長呀???

有冇人呀     

你想問什麼啊???????????????
係吳國偉啊!!可能係咁冇人答你啊!
你想知什麼,希望可以幫到你

醒目開學勳章

Re: 請問有冇在荃灣救世軍吳國偉幼稚園的家長呀???

Tippi

我想問如搭校車,費用貴嗎???

我可以點改番吳字呀???

Thanks!

你住那一區?
好似在編輯”那裡可以修改吧!

醒目開學勳章

Tippi

我住荃灣老圍個附近.

Tippi,

我都想知這間學校的教學模式? 中英數程度? 我星期六去取表時見希小朋友返興趣班, 想知學校係唔係有辦興趣班給學生參與? 有無phonics學?

醒目開學勳章

冰極
Sorry!我唔左張price list 明天覆你ok!

吳國偉幼稚園是以活動教學為主
其實我覺得荃灣區大部份幼稚園的中英數
都教得唔深,包括(荃浸)我有參觀過
荃浸 K.3教的東西 我個囡2兩歲2 個月時已經識
當然不是全部我指貼在壁報板上的詩及一些中文字及英文單字.但好笑的是我個囡入唔到.
不如我分享一下我由選校到現在個囡讀緊幼稚園的心情
希望可以幫到你,因為我家住在深井,所以我們不會選
九龍塘的幼稚園,我們不想小朋友每天浪費兩小時坐車
所以選擇荃灣區及青衣 
最後選了荃浸(口碑好)
    救世軍吳國偉幼稚園(因我姪仔姪女以前都讀此)
              地方環境好
    綠楊 (朋友HARD SELL)
            青衣學之園 (雙語及我個囡在此上PLAYGROUP)
除荃浸外全收她,我最後選救世軍吳國偉幼稚園
本應選學之園,但我突然有了BB ,我要請菲傭加上我沒有返工
條數好甘,所以放棄
             囡囡很喜歡此校,學校可以供充足的活動空間
       小 朋友可以玩沙玩水,老師會帶小朋友到外公園拾樹葉
做主題教學,野餐.小朋友每週會在學校借圖書一次,親子共讀
有外國老師一星期一次.現在英文用playtime phonic
longman 出版.中文教幼兒新歌"類似詩"
數學sorry!我唔知教過 所以我有點不滿
星期六興趣班是與E-QUEST合辦$900 四堂/2 HRS
我覺得救世軍在進步中
但我好欣賞荃浸的家教會及有家長到學校講故事
但荃浸真的太細,而且男女共厠雖然有分隔
我相信荃浸有過人之處.
寫得太多了希望可以幫到你

醒目開學勳章

Tippi

好多謝你回覆我呀,我留左位啦.
荃浸我亞囝係Wait List,而救我都有表弟讀過,但已是14年前,但親戚都話好,現時更唔知咩情況,多謝講番現況我知.
係呢,你囡囡現在是K3嗎????
你另細B讀書未呀?是不是同姐姐一間學校呀????

校車費$390
家姐才K.1
細b才五個月咋!

醒目開學勳章

Tippi

唔該晒!
你得閒就入黎傾下偈呀.

我想知道你小朋友依家係"救" 幼稚園讀得開唔開心, 唔知課程方面深定淺?多唔多功課? 因我幫我小朋友搵幼稚園, 打算入"救" 幼稚園讀。
‹ 上一主題|下一主題