用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好心痛好失望>_
go

好心痛好失望>_ [複製鏈接]

好心痛好失望>_<

今日係囡囡間幼稚園畢業兼結業禮, 雖然囡囡只係n1, 唔係畢業班, 但有一個環節係n1班表演跳舞, 佢有份表演, 仲有綵排, 我當然好高興, 公公仲專登請假嚟捧囡囡場, 因為佢係第一次係台上表演, 點知今日個典禮先生冇叫我地入後台準備, 直到我見到台上側邊佢班d同學已經換晒衫準備出場, 我先覺得唔對路, 拿拿林問先生, 先知原來忘記叫我地, 我即刻帶囡囡入後台同老師嬸嬸一齊幫囡囡換衫, 可能因為我地心急, 動作不夠溫柔, 嚇親囡囡, 佢唔肯換, 仲喊tim,  我抱住喊到眼紅紅嘅囡囡, 見到佢班d同學係台上好開心gum跳舞, 我真係又心痛又失望     

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 好心痛好失望>_<

唔好咁啦 ! 囡囡在成長階段還有很多次表演機會的 ~~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

你都講得好啱, 不過個心始終都係唔開心, 囡囡仲因為咁而唔鍾意著嗰件跳舞衫(件衫可以攞番屋企)

其實學校安排好混亂, n1,n2,n3學生係個hall度坐到亂晒, 先生好難搵番自己班學生, 而且先生係集合學生時冇點名, 一班得10個小朋友都可以漏一個,  
重有有個同班嘅so call家長義工坐係我地前面, 佢仲幫先生俾咗d相我, 點解佢個女入後台準備時都冇叫埋我地? 雖然佢冇義務更冇責任叫埋我地 , 但舉手之勞之麻, 唉! :cry:

Dear NatalieMaMa,

Don't forget the Identity of your daughter.  "SHE" is a little angel & daughter of our GOD.  Looking forwarding next time.  Maybe a good show for her only...
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/070904/.png[/img]

你唔好唔開心la.
好過我仔,間學校唔比呀仔出席.
間學校唔做要搬,但好遲至講,我交晒所有錢佢至講,咁我當然退學la,就係咁佢就唔比呀仔出席.
我初時知道散學我收唔到通告,我就問佢地,佢地就話唔係個個有得去有獎至有得去.
但到最後1日番學,係放學時佢地派通告比其他學生.
我同幾位有退學既家長都唔比出席我至嬲

what a mean school, bad teachers, bad administration.

kellyly 寫道:
你唔好唔開心la.
間學校唔做要搬,但好遲至講,我交晒所有錢佢至講,咁我當然退學la,就係咁佢就唔比呀仔出席.
我初時知道散學我收唔到通告,我就問佢地,佢地就話唔係個個有得去有獎至有得去.

wbmom

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 貢獻勳章

Agree

ConnieHo 寫道:
Dear NatalieMaMa,

Don't forget the Identity of your daughter.  "SHE" is a little angel & daughter of our GOD.  Looking forwarding next time.  Maybe a good show for her only...
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

kellyly 寫道:
你唔好唔開心la.

呢間學校都算衰wor, 連出席都唔俾咁離譜, 我都懷疑係咪我囡囡9月去sc讀, 加上佢班主任唔係咁鍾意佢, 所以就算有份綵排, 正式表演都唔嗌佢 :evil:

Dear ConnieHo & shirley73a,

Thanks
今日心情好咗好多la, 尤其是今日同囡囡返兒童崇拜, 佢好開心跟住牧師大聲祈禱, 好天真  導師都好錫佢, 仲話佢好可愛, 好似小公主咁    

我而家都無野la       
好在新學校呀仔不知幾咁中意,仲成日問我幾時番.
以前嗰間    呀仔到左而家都講唔出叫咩名   

其實我都覺有D學校會因小朋友唔升K1,轉去第二間學校讀而忽略呢D小朋友,好似我個間幼稚園,佢地會幫小朋友拍攝學校的生活照放上WEB,開頭我上web多會見到個囡d相,但自從我年頭話比學校知阿囡唔會讀K1,就發覺上web再冇mug 個囡D相,我都懷疑係咪因我講咗唔讀,所以佢地冇再concentrate 係個囡身上,不過我都留意到阿囡其中一個班主任都仲對阿囡好好,所以比個囡讀咪個nursery, 而另一個班主任比我既感覺已冇咗當初的熱情啦.. 

真係好現實架!想當初我仔仔返返下托兒所,因為我唔捨得而幫佢退學,d老師當初既熱情即刻收返哂! :tongue:

suor 寫道:
其實我都覺有D學校會因小朋友唔升K1,轉去第二間學校讀而忽略呢D小朋友,好似我個間幼稚園,佢地會幫小朋友拍攝學校的生活照放上WEB,開頭我上web多會見到個囡d相,但自從我年頭話比學校知阿囡唔會讀K1,就發覺上web再冇mug 個囡D相,我都懷疑係咪因我講咗唔讀,所以佢地冇再concentrate 係個囡身上,不過我都留意到阿囡其中一個班主任都仲對阿囡好好,所以比個囡讀咪個nursery, 而另一個班主任比我既感覺已冇咗當初的熱情啦.. 

我都覺呀, 佢地係學期尾整咗隻cd, 但d video好少囡囡出現, 一班得嗰10個小朋友, 但影嚟影去都唔係好見我個女, 又成日安排佢坐係課室d角落頭度...     

咁我好好彩勒, 係呢度我仲要多謝我個囡個老師, 係最尾一日我返去學校講埋個school report時佢仍然解釋得好詳盡.......
‹ 上一主題|下一主題